Bărbatul peste care a căzut un mal de pământ, la Caracal, a fost scos. Medicii au declarat decesul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victima accidentului grav de muncă petrecut joi după-amiază, 25 mai 2023, în municipiul Caracal, a fost scoasă de sub malul de pământ după aproximativ șase ore. Medicii au declarat decesul.

Bărbatul peste care a căzut un mal de pământ avea 57 ani și era dintr-o localitate din județul Dolj. Mai multe echipaje de prim-ajutor au intervenit cu diverse utilaje, timp de câteva ore, pentru a reuși să-l elibereze pe bărbat.

Victima se afla la aproximativ șapte metri adâncime FOTO: martor
Victima se afla la aproximativ șapte metri adâncime FOTO: martor

Muncitorii unei firme care executau lucrări pentru Compania de Apă Olt, pe o stradă din municipiul Caracal, asigurau malul, conform anumitor informații, pentru a se putea interveni pentru lucrări de canalizare. În timp ce fixau panourile, malul de pământ s-ar fi surpat, doi dintre muncitori fiind răniți. Unul dintre aceștia a fost transportat la spitalul din Caracal, cu răni la membrele superioare, în timp ce bărbatul de 57 ani a fost acoperit de pământ, la o adâncime de aproximativ șapte metri. Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au fost nevoiți să sape cu mai multe utilaje pentru a putea ajunge la victimă, operațiunea durând ore întregi. 

„S-a realizat accesul către victimă, urmează să fie extrasă. Este în stare de inconștiență”, au anunțat reprezentanții ISU Olt, puțin după ora 22,00. Câteva minute mai târziu a venit și informația conform căreia a fost declarat decesul victimei. 

Bărbatul decedat avea 57 ani și era din Moțăței, județul Dolj. La fața locului au ajuns și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, care cercetează accidentul grav de muncă. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală.

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 16,10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Caracal, a avut loc un accident de muncă. La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caracal.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Balș, județul Olt, împreună cu un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare, au fost surprinși de malurile șanțului, care s-au surpat peste cei doi.

În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar bărbatul de 57 de ani a decedat”, au comunicat reprezentanții Poliției Olt.

Polițiștii cercetează comiterea a patru infracțiuni - vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite