Aterizare forţată a unui avion de agrement la Gârcov - Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incident aviatic în sudul judeţului Olt, într-o comună de lângă Dunăre. Un avion de agrement cu o singură persoană la bord a fost nevoit să aterizeze forţat, luni seară, pe un câmp de pe raza comunei Gârcov. Din primele cercetări se pare că motivul aterizării forţate a constat într-o defecţiune la motor. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Potrivit informaţiilor furnizate de către subprefectul Emil Marinescu, avionul care a aterizat era un aparat de agrement de mici dimensiuni cu două locuri, care zbura într-o formaţie de cinci avioane, venind dinspre Arad, şi se îndrepta spre aerodromul Comana de lângă Bucureşti.

“Pilotului i s-a părut că avionul nu funcţionează la parametrii optimi şi, crezând că sunt defecţiuni la motor, a luat decizia motiv să părăsească formaţia şi să aterizeze să aducă aparatul la sol pentru mai multă siguranţă. Aterizarea a avut loc pe un camp dintre localităţile Gârcov şi Izlaz. Din fericire, la aterizare nu s-a întâmplat nimic: pilotul – de origine austrică, nu a fost rănit, iar aparatul nu a fost nici el avariat”, a declarat subprefectul Emil Marinescu.

Primii care au ajuns la locul incidentului au fost poliţiştii din comuna Gârcov , precum şi poliţiştii de frontieră, ce au vrut să se asigure că totul este în regulă. Cum aparatul şi pilotul erau în siguranţă, nu au solicitat nici sprijinul echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt, care fuseseră alertate şi aşteptau un telefon de confirmare a intervenţiei. Celelalte patru avioane din formaţie şi-au continuat zborul. Pilotul a rămas lângă avion alături de o patrulă de poliţişti locali, care asigură paza aparatului până la sosirea unui tir ce urmează să preia aparatul.

 

Vă mai recomandăm:

Percheziţii la foc automat în Olt şi alte 13 judeţe după evazionişti „de lux”

Călători prinşi fără bilet între Caracal  şi Piatra-Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite