Actorul Dorel Vişan, vedeta Festivalului Naţional de Umor ”Oltenii şi restu’ lumii” 2015 Slatina

0
0
Mustăria ”La căţeaua leşinată” va apărea din nou în peisaj la Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)
Mustăria ”La căţeaua leşinată” va apărea din nou în peisaj la Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)

Ediţia 21 a Festivalului Naţional de Umor şi Caricatură “Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina, cea mai cunoscută manifestare de profil de la noi din ţară, stă să înceapă. Organizatorii au anunţat că invitatul de onoare al ediţiei din acest an va fi nimeni altul decât maestrul Dorel Vişan. Acesta nu va fi o prezenţă discretă, ci va avea un moment artistic în faţa slătinenilor.

Festivalul-concurs de Umor şi Caricatură “Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina se va derula la începutul lunii octombrie, respectiv în intervalul 8-11 octombrie. Organizatorii evenimentului sunt, ca şi în anii anteriori - Consiliului Judeţean Olt, Primăria Slatina, Consiliul Local Slatina, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, Şcoala Populară de Arte si Meserii Slatina, Biblioteca Judeţeană Olt ”Ion Minulescu”, Muzeul Judeţean, Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” şi Ansamblul Profesionist ”Doina Oltului”.

Cea mai mare parte a acţiunilor din cadrul manifestării se vor derula în incinta Centrului Cultural ”Eugen Ionescu”, dar şi pe o scenă ce va fi amenajată în aer liber în zona fostului complex comercial ”Oltul”. Din programul manifestărilor mai fac parte expoziţii de caricatură, carte şi pictură, spectacole de muzică populară şi uşoară în aer liber.

De această dată, tronsonul cuprins între magazinul ”Oltul” şi ”Fântâna Speranţei” nu va mai fi închis circulaţiei rutiere pentru a permite desfăşurarea Târgului Meşterilor Populari şi Meşteşugarilor, cum s-a procedat în anii anteriori. Noua conducere interimară a Primăriei Slatina a decis să scutească pe şoferii slătineni, şi nu numai pe ei, de calvarul blocării cele mai circulate artere din oraş, astfel că Târgul Meşteşugarilor se va desfăşura pe esplanadă, loc unde va fi amenjată şi celebra mustărie ”La Căţaua Leşinată”, unde slătinenii îşi vor putea ostoi setea cu must sau vin.

De asemenea, din peisaj nu vor lipsi grătarele, care se vor afla şi ele la dispoziţia slătinenilor şi nu numai.

Actorul Dorel Vişan va fi vedeta festivalului de umor şi caricatură de la Slatina din acest an, maestrul urmând să aibă un moment artistic propriu vineri – 9 octombrie, pe scena amenajată în aer liber lângă magaziul ”Oltul” începând cu ora 20.30.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

FOTO+VIDEO  Oltenii se făcură ai dracu’ şi puseră vamă la intrarea în Slatina (2014)

FOTO+VIDEO  La Slatina, Festivalul Naţional de Umor ”Oltenii şi... restu’ lumii” şi-a deschis porţile (2013)

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri