Within Temptation, pe scena ARTmania 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Within Temptation este primul headliner anunţat al Peninsulei 2011

Celebrii pentru show-urile lor extravagante, un amestec sublim de eleganţă cu o interpretare melodramatică şi puternice compoziţii „metal”, artiştii olandezi vor urca pe scena din Sibiu, vineri 9 august.

Fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt şi fermecătoarea soprană Sharon den Adel, Within Temptation s-a făcut imediat remarcată ca fiind una dintre cele mai carismatice trupe de „symphonic gothic metal” din istoria muzicii ultimei decade.

Ceea ce a scos cu adevărat la lumină giuvaerele olandeze a fost cel de-al doilea album, „Mother Earth” (2000), care a atras o vizibilitate mult mai mare din punct de vedere comercial, înregistrând vânzări de 2.8 milioane CD-uri şi DVD-uri lansate în 48 de ţări, 30 de premii Gold and Platinum, 2 premii MTV European Music Awards, 2 premii World Music Awards şi multe alte semne ale unei evoluţii încununate de succes. 

Turneele intensive completate de o muncă de studio plină de pasiune şi următoarele două discuri, „The Silent Force”(2004) şi „The Heart Of Everything”(2007), au mărit numărul fanilor din întreaga lume şi au stabilit noi standarde în zona rockului şi metalului simfonic.

Odată cu lansarea DVD-ului „Black Symphony”, care prezenta cel mai ambiţios concept de live show la momentul respectiv, Within Temptation a devenit o figură legendară a scenei  internaţionale de symphonic metal. „Black Symphony”, un concert senzaţional care a avut loc pe 7 februarie 2008, a fost filmat pe Ahoy Arena, în Rotterdam, unde Within Temptation a performat în faţa a 10.000 de spectatori, alături de Metropole Orchestra, corul clasic Pa'dam şi împreună cu invitaţi speciali precum Keith Caputo (Life of Agony), Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) şi George Oosthoek (Orphanage). Măreţia spectacolului a fost sporită de prezenţa unor performeri acrobaţi, de minunatele costume şi a fost intensificată de jocul de lumini şi efectele pirotehnice surprinzătoare. 

Cel mai recent album „The Unforgiving”, marchează o schimbare radicală în ceea ce priveşte muzica şi imaginea Within Temptation, aducând o nouă perspectivă asupra universului plin de diversitate şi versatilitate al trupei. Bazat pe un background muzical multilateral, LP-ul cu numărul cinci dovedeşte plăcerea de explorare a sound-ului, rezultând într-un material fascinant care se detaşează de o abordarea muzicală simfonică şi pendulează între teme „gothic metal” şi piese cu influenţă pop, mai potrivite pentru radio.

Noua orientare vizuală se regăseşte nu doar pe coperta albumului, ci şi într-o carte de benzi desenate, iar cele trei clipuri ale pieselor „Faster”, „Shot In The Dark” şi „Sinéad” imprimă discului un plus de dramatism şi dinamicitate.

„Se dovedeşte că există un motiv pentru care sound-ul The Unforgiving este cinematografic: trupa a lansat o serie de scurtmetraje (şi chiar o carte de benzi desenate), soundtrack-ul lor fiind constituit din piesele de album. Un album de concept care nu se lasă încărcat de poveste este o raritate, dar este ceea ce Within Temptation a reuşit să creeze prin The Unforgiving.”- www.allmusic.com

„Nu am vrut să scoatem un album de concept tradiţional, în care pur şi simplu inventezi o poveste şi scrii versurile ca s-o prezinţi. Ceea ce ne-a inspirat să scriem un vers sau un cântec este ceea ce am făcut în trecut, când am citit o carte sau am văzut un film şi aceasta este abordarea pe care ne-am dorit-o. Avem 12 piese şi un sountrack pentru poveste.”, explică Westerholt.

În noiembrie 2012, Within Temptation a avut încă o apariţie live de excepţie, într-un show extraordinar numit „Elements”, acompaniată de Il Novecentro Orchestra şi o mulţime de artişti de excepţie, invitaţi special pentru a sărbători cea de-a cincisprezecea aniversare a trupei.

Biletele şi abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziţionate de pe shop.artmania.ro din orice ţară, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile şi în reţeaua Eventim şi pe myticket.ro, la preţul de 80 lei/abonament şi 70 lei/zi, până la sfârşitul lunii februarie, ajungând la 150 lei/abonament şi 100 lei/zi în perioada festivalului.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite