VIDEO Swallow the Sun deschide cea de-a cincea ediţie ARTmania Festival în Piaţa Mare din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de Kamelot (USA) şi "the sisters of mercy" (UK) prima zi a festivalului (DAY ONE) începe înainte de apus cu Swallow The Sun (F). Vor fi două zile de neuitat în Piaţa Mare din Sibiu cu şase concerte în premieră absolută pe scena muzicii din România.

CITEŞTE ŞI:

ARTmania Festival 2010 se ţine la jumatea lui august

ArtMania a anunţat cea de-a treia trupă care va concerta în Piaţa Mare

Trupa finlandeză Swallow the Sun a debutat la începutul anului 2000. Înainte de 2000 Juha Raivio şi Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cântat împreună în formaţia Plutonium Orange.
Muzica celor de la Swallow the Sun este complexă şi bogată în înţelesuri. Romantici, trişti sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservaţi în scena doom. Ajunşi la cel de-al patrulea album de studio, ei continuă să-şi rafineze stilul şi să experimenteze cu sonorităţi dintre cele mai diverse.
Prima înregistrare a trupei, “Out of this Gloomy Light” (demo), a apărut în ianuarie 2003 şi a devenit un material de colecţie. Pe acest demo se află şi melodia "Through Her Silvery Body", prima scrisă de Raivio şi Pasanen. A urmat un contract semnat cu Firebox Records. Ulterior s-au alăturat formaţiei Markus Jämsen şi Mikko Kotamäki de la Funerius Nocturnum.

Sisters of mercy cântă în Piaţa Mare

Spre sfârşitul lui 2003 Swallow the Sun au lansat albumul de debut “The Morning Never Came”. Acesta a fost ales cel mai bun prim album al anului de revista Inferno Magazine şi a primit nota maximă în recenzia revistei Kerrang! care titra la vremea aceea :“Unul dintre cele mai bune momente ale timpurilor noastre.
În februarie 2005 a apărut cel de-al doilea material discografic al formaţiei, “Ghosts of loss”. Single-ul “Forgive Her...” a ajuns pe locul 4 în topurile finlandeze la o săptămână de la lansare şi a rămas în top timp de 6 săptămâni. Performanţa în top şi turneele în ţară şi în străinătate au pus bazele uriaşului lor success.
Albumul “Hope” din 2007 a marcat momentul în care Swallow the Sun au fost preluaţi de Spinefarm Records, celebra casă de discuri care produce albumele unor formaţii ca Amorphis, Ensiferum, Eternal Tears of Sorrow, The Kovenant şi Nightwish.
În 2008 apare EP-ul “Plague of Butterflies”. Piesele prezintă povestea unui bătrân pustnic şi abundă în imagini despre păduri întunecoase, singurătate şi ciumă. Materialul conţine şi piesa “Out of This Gloomy Light” din 2003. 2008 poate fi considerat anul în care Swallow the Sun şi-a definit cel mai bine stilul, oscilând între pasaje dinamice şi agresive, melodicitate lentă şi urlete.


Tot în 2008, Swallow the Sun a susţinut un turneu în Marea Britanie ca supporting act pentru Apocalyptica.
În mai 2009 Swallow The Sun anunţau că îşi vor schimba bateristul: Kai Hahto (Wintersun) venea în locul lui Pasi Pasanen.
În iunie şi iulie 2009 Swallow The Sun au petrecut trei săptămâni în Fascination Street Studios din Elveţia cu producătorul Jens Bogren şi au înregistrat noul lor album intitulat “New Moon”.

Festivalul ARTmania îi aduce la Sibiu pe suedezii de la Dark Tranquillity

În prezent, formaţia se află în turneu, următoarele lor concerte fiind programate în Israel, Germania, Franţa, Statele Unite, Finlanda şi Canada. În august 2010, Swallow the Sun vor fi prezenţi pentru prima oară în România pe scena din Piaţa Mare din Sibiu la Festivalul ARTmania.

image

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte importante in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.  In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite