VIDEO FOTO „Daţi drumul, că murim aici“. Mii de sibieni s-au călcat în picioare pentru apa sfinţită, de Bobotează. O mamă şi-a pierdut copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de sibieni s-au imbrancit in Piata Mare - Fotografii Ramona Găină
Mii de sibieni s-au imbrancit in Piata Mare - Fotografii Ramona Găină

Mii de sibieni s-au îmbrâncit în Piaţa Mare din centrul Sibiului pentru a lua apă sfinţită, de Bobotează. Preocupată să ia apă sfinţită, o mamă şi-a pierdut copilul, pe care l-a recuperat apoi de la jandarmi.

Sfinţirea apei de Bobotează, eveniment care a avut loc în Piaţa Mare din centrul Sibiului, nu a fost lipsită nici în acest an de înghesuiala deja tradiţională a miilor de enoriaşi. Asta, chiar dacă anul acesta Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, a făcut apel de pe scenă, la finalul slujbei de sfinţire, tocmai ca lumea să nu se înghesuie.

„Vă rugăm din tot sufletul, odată cu binecuvântarea pe care v-o împărtăşim, să fiţi în rânduială, să nu se mai vadă pe toate posturile de televiziune că românii, că ortodocţii se înghesuie ca să ia sfinţenie. Deşi stau paşnic, ei se înghesuie. Nu vă înghesuiţi, e bine să ne înghesuim să ne câştigăm mântuirea. Împărăţia cerului spune scriptura că se ia cu asalt, adică cu activitate permanentă, dar neordinea, nerânduiala nu este firească şi nu ni se datorează nouă sau nu este un lucru caracteristic nouă”, a spus mitropolitul Ardealului.

La câteva minute însă, când a început împărţirea apei, a început şi îmbrânceala. Unii enoriaşi au fost ţinuţi în frâu de jandarmi, alţii strigau disperaţi să li se facă loc să iasă, pentru că sunt împinşi de mulţimea din spate. „Daţi drumul, că murim aici”, striga disperată o femeie aflată chiar în primul rând din spatele gardului de protecţie.

Mai mult, mama unei fetiţe de 3 ani, preocupată să ia apă sfinţită, nici n-a realizat că şi-a pierdut copilul. Fetiţa a fost găsită de cetăţeni şi predată jandarmilor, de unde mama şi-a recuperat-o, ceva mai târziu.

„Pe timpul slujbei de Bobotează în Piaţa Mare a fost o situaţie mai puţin plăcută, în care o fetiţă de 3 ani s-a pierdut de mama ei.  Acest fapt a fost sesizat Jandarmeriei de către cetăţenii care participau la ceremonial iar în scurt timp jandarmii au reuşit să identifice mămica şi au predat-o pe fetiţă în stare foarte bună. Aceasta nu era speriată, a dat şi şi detalii despre locul unde domiciliază, despre părinţii ei”, a spus Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Arădenii au stat la rând la apă sfinţită ore în şir

FOTO Bobotează fără îmbrânceli la Râmnicu Vâlcea

Ceva mai multă ordine ortodoxă la agheazma mare




 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite