VIDEO-FOTO Băi de nămol, pe o stradă aflată la 5 minute de centrul Sibiului. Locatarii de pe Tudor Arghezi sunt disperaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De multe ori, masinilec care circula pe strada Tudor Arghezi raman blocate - Foto Ramona Găină
De multe ori, masinilec care circula pe strada Tudor Arghezi raman blocate - Foto Ramona Găină

Pentru locuitorii de pe strada Tudor Arghezi, aflată la doar 5 minute de centrul fostei capitale culturale europene, fiecare zi în care sunt nevoiţi să plece de acasă se transformă într-o aventură.

Strada nu este altceva decât o uriaşă mare de noroi, fără trotuare, pe care maşinile se blochează iar trecătorii sunt nevoiţi să umble cu pungi de gunoi trase peste încălţări, dacă vor să arate cât de cât decent după ce traversează strada.  

„Anul trecut au început lucrările în vară de modernizare-reabilitare a străzii. S-a schimbat canalizarea, conductă central, în noiembrie la prtimul frig s-a abandonat, au plecat muncitorii, au rămas şanţurile neacoperite parţial, toate şanţurile tranversale, canalizările ce leagă proprietăţile, blocurile, a venit iarna, am făcut sesizare atunci, s-au surpat maşini aici, şanţ întreg, curgea apă, inundaţii.

Pietonii merg cu pungi de nylon şi se caţără pe garduri şi cât de cât merg, trotuar nu există. Toţi merg cu pungi, cu cizme de cauciuc, locuiesc aici medici, avocaţi, toţi merg cu cizmele în maşină şi se schimbă la serviciu. Avem studenţi care stau aici, mergeau săptămâna trecută la examene cu pungi de nylon în picioare”,  a povestit Tiberiu Mărcuţiu, unul din locatarii străzii.

Doamna Maria Bobocea vine zilnic pe Arghezi, unde este sediul firmei la care lucrează. „Ne descurcăm foarte greu. Mergem prin noroi, luăm pungi în picioare şi încercăm să circulăm. Vin la serviciu cu pungile de gunoi în poşetă”, povesteşte femeia.

Şi Bogdan Stan, un tânăr locatar, este extrem de revoltat. De regulă, apelează la taxiuri, însă de multe ori nici maşinile de taxi nu intră, când văd în ce hal arată strada.

„Nu ne prea descurcăm, chiar de loc, de vreo jumătate de an uitaţi cum arată strada, e plin de noroi. Mergem cu taxiul şi pe drum, cum se poate”, povesteşte Bogdan Stan.

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei spun că locatarii mai au de aşteptat până la remedierea situaţiei.

„Lucrările pe strada Tudor Arghezi au început la jumătatea lunii iulie 2012, iar în luna noiembrie, odată cu începerea sezonului rece, aceste lucrari au fost întrerupte. Lucrările vor fi reluate imediat ce temperaturile meteorologice permit acest lucru. Termenul de execuţie prevăzut în contract pentru aceste lucrări este de 12 luni”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

IMAGINI VIDEO: TIBERIU MĂRCUŢIU

 


   
 


 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite