UPDATE VIDEO Crimă în Sibiu: un chiriaş ar fi fost ucis de patru bărbaţi. Aceştia au fost duşi la audieri, iar apoi reţinuţi pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 56 de ani a fost ucis în Sibiu, în urma unei altercaţii pe care a avut-o cu proprietarul apartamentul în care locuia, dar şi cu prietenii acestuia.

UPDATE 15.31 Cei patru bărbaţi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, subcomisarul Luciana Balteş, spune că patru bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de omor, au fost găsiţi, reţinuţi şi prezentaţi pentru audieri în faţa magistraţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

„În data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 03.14, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la producerea unei crime în municipiul Sibiu. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de poliţişti însoţiţi de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Din primele cercetări au fost stabilite următoarele: victima - un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost identificată într-un apartament situat în municipiul Sibiu, locuind în chirie în apartamentul deţinut de unul din suspecţi, respectiv R. G., în vârstă de 39 de ani. În seara de 28.04.2014, în jurul orei 23.30, R.G. împreună cu alţi trei bărbaţi (cu vârstele cuprinse între 25 şi 29 de ani) aflându-se în apartamentul acestuia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict legat de o datorie mai veche a victimei faţă de R.G., i-au aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în zona feţei şi a corpului, leziuni care au condus la decesul acesteia“, relatează purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cei patru bărbaţi suspecţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.
Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Mâine, 30 aprilie, aceştia vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 13.31 Procurorul criminalist în Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Boţoc, a declarat că patru bărbaţi sunt implicaţi în crima de luni spre marţi:

„În noaptea de 28 spre 29 aprilie s-a înregistrat o altă infracţiune, zicem noi, de omor. Într-un apartament din municipiul Sibiu a fost găsit un bărbat în vârstă de 56 de ani decedat, purtând pe corp urmele morţii violente. Bărbatul locuia în gazdă la un tânăr. Se pare că tânărul, ajutat de alte persoane, pe fondul consumului de alcool, au exercitat acte de violenţă în urma cărora a suferit leziuni traumatice ce au condus la deces. Cercetările le efectuăm sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Nu excludem însă să fie în concurs cu altele. Acestea sunt primele date pe care le avem“.

UPDATE 12.58 A fost găsit şi cel de-al patrulea bărbat.

Vecinii povestesc că în apartamentul în care a avut loc crima a fost scandal în noaptea de luni spre marţi şi că s-a auzit strigat, în mod repetat: „Dă-mi banii!“. Tot vecinii mai spun că victima a fost auzită urlând. Despre proprietarul apartamentului, care se presupune că ar fi unul din criminali, vecinii spun că avea probleme psihice, că nu lucra şi că a fost implicat şi în alte scandaluri. Proprietarul şi chiriaşul locuiau împreună.

„Am auzit scandal şi, când îl bătea, zbiera la el să-i dea banii şi îl auzeam pe el când urla să-l lase în pace. Spunea că iese afară, în continuu dădea în el şi spunea: scoate banii, scoate banii!“, a povestit Camelia Bogdan, o vecină a bărbatului în apartamentul căruia a avut lco crima.

Ea spune că îl cunoştea pe proprietar care, de altfel, este unul dintre suspecţi, de când era mic. „De mic locuia aici. Mama a plecat în America cu sora lui şi a rămas numai el şi tatăl său. Tatăl a murit şi a rămas singur. Are vreo 30 de ani, nu lucrează, are carnet roşu, a fost la nebuni. Au fost tot felul de femei pe la el. Şi ţigănci. pe una a şi bătut-o. Era cunoscut ca scandalagiu. Tot timpul venea poliţia aici“, mai spune Camelia Bogdan.

Şi Radu Chiorean, un alt vecin, zice că a fost scandal mare în apartament. „A fost scandal mare. daţi banii, banii! şi cred că erau vreo trei după cum am văzut eu. Se văita tare rău victima. Urla, probabil îl băteau toţi patru“, a spus Radu Chiorean.

Patru persoane, inclusiv proprietarul apartamentului, sunt suspecţi de săvârşirea crimei. Trei dintre acestea sunt la poliţie, iar cea de-a patra e căutată. După ce va fi găsită şi aceasta, cei patru vor fi duşi la audieri, iar procurorii vor decide dacă vor emite pe numele lor ordonanţe de reţinere.

Mai puteţi citi:

Deznodământ în cazul crimei de la Valea Viilor - victimei i-a fost înfipt un pix în gât şi a fost lovită cu tigaia în cap. Autorul a fost arestat preventiv

GALERIE FOTO Un bărbat a fost ucis într-o localitate din judeţul Sibiu

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite