UPDATE Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, pus sub control judiciar. „Am simţit puterea justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autointitulat rege internaţional al romilor, instalat preşedinte al Tribunalului romilor, Dorin Cioabă a fost reţinut într-un dosar cu prejudicii de cinci milioane de euro FOTO Silvana Armat
Autointitulat rege internaţional al romilor, instalat preşedinte al Tribunalului romilor, Dorin Cioabă a fost reţinut într-un dosar cu prejudicii de cinci milioane de euro FOTO Silvana Armat

După ce a petrecut o noapte în arestul poliţiei, Dorin Cioabă, a fost eliberat, fiind pus de procurori sub control judiciar. “Am simţit puterea justiţiei şi faptul că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce statut ai în această ţară“, a declarat autointitulatul rege internaţional al romilor.

UPDATE La ieşirea din arestul Poliţiei din Mehedinţi, Dorin Cioabă a declarat că a decis să îşi asume toate operaţiunile firmelor familiei, în locul soţiei sale care este, conform actelor, administrator. Două dintre aceste firme sunt cercetate de poliţişti şi procurori pentru că ar face parte dintr-un circuit evazionist, care a produs bugetului de stat prejudicii de cinci milioane de euro. Ulterior, banii astfel obţinuţi în dauna statului ar fi fost supuşi unor procedee „de spălare”, mai suspectează autorităţile.
 

„Am simţit puterea justiţiei şi faptul că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce statut ai în această ţară. Fiecare suntem obligaţi să răspundem unor acuzaţii, unor reclamaţii. A fost o mică problemă de procedură. La un moment dat am fost invitat să-mi ajut soţia. Pe drum mi s-a spus că sunt martor, la intrare în Drobeta Turnu Severin am fost suspect şi la Poliţie am fost inculpat. Firma este a soţiei, ea este administrator, dar, pentru că îmi iubesc soţia şi n-am vrut să treacă ea prin toate lucrurile acestea, am luat totul asupra mea. Am recunoscut că eu am administrat societatea şi răspund eu pentru toate eventualele probleme şi de asta am devenit eu inculpat”, a declarat Dorin Cioabă, la ieşirea din arest, conform News.ro.
 

Cioabă a mai declarat că se consideră nevinovat, iar afacerile familiei sale sunt legale, probleme în această cauză fiind, de fapt, generate de partenerii lor din Strehaia. „Nu suntem o familie de infractori, facem afaceri normale. Am făcut afaceri normale cu nişte oameni de nimic”, a mai spus Ciobă, potrivit sursei citate.

Ştire iniţială.

Deşi Sighişoara Cioabă a fost cea dusă la audieri în dosarul evaziunii fiscale de cinci milioane de euro, în calitate de administratoare a unor firme ale familiei, anchetatorii de la Mehedinţi au decis reţinerea soţului acesteia, Dorin Cioabă.

Reţinerea lui Dorin Cioabă a fost confirmată de reprezentanţii Poliţiei judeţene Mehedinţi, citaţi de News.ro, potrivit cărora, până miercuri seara au mai fost reţinute alte patru persoane, toate de sex masculin. Numărul celor care se vor alătura lui Dorin Cioabă ar putea, însă, creşte, având în vedere că la audieri au fost aduse 32 de persoane din judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Hunedoara, Dolj, Gorj şi Bucureşti.

”Ne complicăm la patru facturi?”

În dosarul instrumentat de poliţiştii din Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă tribunalul judeţului, în cursul dimineţii de miercuri au avut loc 28 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate aproape 250.000 de euro, în lei şi alte valute, două automobile de lux iar pe un imobil a fost pus sechestru. De la Sibiu, Sighişoara Cioabă a fost ridicată pentru a fi dusă la audieri, iar soţul său a urmat-o în calitate de avocat. La ieşirea din casă, Cioabă se arăta revoltat pe anchetatori. „Am cumpărat deşeuri de plumb şi plumb de la nişte firme din Strehaia, cu care colaborăm. Noi avem filmări. La mine în unitate există camere video, am filmat numărul maşinii, am filmat persoana care a adus marfa, dar domnii (anchetatorii – n.r.) consideră că sunt fictive vânzările. Ne complicăm la patru facturi de 20.000 de lei... Dar au reuşit spectacol mediatic“, spunea Dorin Cioabă, miercuri dimineaţa.

”Rege internaţional”

Născut la Sibiu, în 1969, Dorin Cioabă este absolvent a două facultăţi – de Drept şi de Ştiinţe Politice. În 2013, după moartea tatălui său, Florin Cioabă, Dorin s-a autointitulat ”rege internaţional al romilor”, fratele său atribuindu-şi titulatura de ”rege al romilor”. În spaţiul public, Dorin Cioabă s-a remarcat şi prin înfiinţarea unui Tribunal al romilor, al cărui preşedinte s-a declarat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite