Șuier, câinele polițist antrenat pentru detectarea drogurilor, împlinește opt ani. De ce nu îi mai place să fie mângâiat

0
Publicat:

Șuier, celebrul câine polițist antrenat la Centrul Chinologic din Sibiu împlinește, sâmbătă, opt ani. Superbul patruped este specializat în detectarea substanțelor ilegale.

Șuier a fost sărbătorit la 8 ani FOTO Centrul Chinologic Sibiu
Șuier a fost sărbătorit la 8 ani FOTO Centrul Chinologic Sibiu

Șuier este un ciobănesc german, fiind un câine polițist extrem de apreciat pentru cazurile sale rezolvate, astfel că a devenit rapid vedeta Poliției Române. Sâmbătă, 6 ianuarie, Șuier împlinește opt ani.

„Pentru Șuier astăzi este o zi specială! Astăzi este ziua lui! Astăzi face opt ani! Cu papionul la gât, așa cum îi stă bine unui domn, vă transmite tuturor un gând bun! La mulți ani, Șuier! Te iubim! P.S. Mulțumim, Rareș, pentru cum ai grijă de el”, au transmis reprezentanții MAI.

Șuier este negru ca tăciunele și mai ceva ca James Bond. Provine de la Centrul Chinologic de la Sibiu al Ministerului de Interne şi s-a specializat în detectarea de diferite substanţe, în special droguri.

FOTO Centrul Chinologic Sibiu
FOTO Centrul Chinologic Sibiu

Alături de partenerul său, poliţistul Lucian Bosânceanu, acesta a participat la zeci de misiuni, inclusiv la celebrul festival UNTOLD de la Cluj-Napoca, acolo unde a fost dus pentru a-i depista pe cei care aveau asupra lor substanțe interzise. Șefii lui spun despre el că are mirosul fin și detectează orice substanță interzisă.

Șuier fost vedetă și la parada militară de 1 Decembrie, din 2019, organizată la Arcul de Triumf.

L-am luat de pui, nu ştia să latre, scotea un şuierat, m-a dus cu gândul la legenda steagului dacic. Este partenerul de nădejde, relaţia se bazează pe încredere, e un câine bine socializat, deşi în ultima perioadă nu-i mai place să fie mângâiat. Prea multă lume l-a mângâiat”, a spus agentul Bosânceanu.

Patrupedul polițist a participat în timpul verii și la filtre de poliție organizate în stațiunea Mamaia pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența drogurilor sau dețin substanțe interzise.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite