Sibiul are cel mai bun spectacol de teatru al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producția „Ultima zi a tinereții” în regia lui Yuri Kordonsky de la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a primit premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 2011 în cadrul celei de-a XX-a ediții a Galei Premiilor UNITER.

Trofeul pentru cel mai bun spectacol al anului i-a fost înmânat de Ministrul Culturii Kelemen Hunor scenografului spectacolului, Dragoș Buhagiar.

„Ultima zi a tinereții“ este o adaptare după romanul „Cronica incidentelor unei iubiri“ al unuia dintre cei mai importanți autori contemporani polonezi, Tadeusz Konwicki.

Spectacolul prezintă povestea de dragoste adolescentină dintre Vitek și Alina pe fundalul neliniștii de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

”Granițele dintre vis și realitate sunt susținute magistral prin decorul minimalist cu accente suprarealiste al scenografului Dragoș Buhagiar și pe fundalul unei coloane sonore de Vasile Șirli. Traducerea textului în limba română a fost făcută de Mașa Dinescu, iar producția de la Sibiu îi reunește pe actorii Marian Râlea, Alexandru Malaicu, Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Constantin Podu, Ofelia Popii, Iulia Popa, Serenela Mureșan și Cristian Stanca”, se arată într-un comunicat al Teatrului Național Radu Stanca.

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite