Sibiu şi alte şase localităţi rămân în carantină pentru încă o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine generică Foto: Arhiva Adevărul
Imagine generică Foto: Arhiva Adevărul

După închiderea urnelor de vot, duminică seara, 6 decembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis prelungirea carantinei în şapte localităţi din judeţul Sibiu.

Este vorba despre cinci oraşe şi două comune: municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşele: Cisnădie, Tălmaciu, Avrig, comunele Şelimbăr şi Orlat.

În cazul fiecăreia dintre localităţi, CJSU Sibiu a adoptat câte hotărâre de prelungire a carantinei care stă la baza unei solicitări către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cel care ar trebui să aprobe ca, începând de luni, 7 decembrie, aceste decizii să intre în vigoare de la ora 05:00.

Prin hotărârile 104 - 110 nu au fost introduse şi alte restricţii în afara celor existente până acum.

„6 decembrie, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020, s-au aprobat şapte hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea cu şapte zile, începând cu data de 07.12.2020, ora 05:00, a măsurii de carantină zonală în municipiul Sibiu, localitatea Şelimbăr, oraşul Cisnădie, oraşul Tălmaciu, municipiul Mediaş, oraşul Avrig şi localitatea Orlat. Textul complet al Hotărârilor nr. 104, 105, 106, 107, 108, 109 şi 110, modelul pentru Declaraţia pe propria răspundere şi  modelul de declaraţie pentru tranzitarea localităţilor carantinate s-au publicat pe site-ul Instituţiei Prefectului la Secţiunea Activităţi – Situaţii de Urgenţă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Sibiu, Andreea Ştefan.

Oraşele Sibiu, Cisnădie şi Tălmaciu, precum şi comuna Şelimbăr au intrat în carantină în data de 16 noiembrie, în timp ce Mediaş, Orlat şi Avrig, sunt în carantină din 23 noiembrie.

Vă mai recomandăm şi:

Alegeri parlamentare 2020. Prezenţa la vot în judeţul Sibiu

Alegeri parlamentare 2020. Acuzaţii de mită electorală într-o localitate din judeţul Sibiu VIDEO 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite