Sibienii mănâncă ardeleneşte. Târg Slow Food în Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food ajunge pentru prima dată şi la Sibiu. Evenimentul va avea loc în data de 10 iulie 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Complexul Naţional Muzeal Astra), între orele 10.00-20.00.

CITEŞTE ŞI:

Bucate tradiţionale din Mărginimea Sibiului, preparate la muzeu

VIDEO – Saramură și ciorbă de pește în Dumbrava Sibiului

Weekend-ul tradiţiilor şi al bebeluşilor, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Crearea unei reţele de târguri cu produse tradiţionale în marile oraşe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de către organizaţia internaţională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru producătorii mici şi prin educarea consumatorilor în ceea ce priveşte produsele tradiţionale, locale şi sănătoase. Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast food-uri şi viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale şi la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa şi gustul acesteia, şi la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jurul nostru.
Târgul Slow Food Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.

Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food Sibiu va reprezenta o piaţă volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători şi fermieri.

Vizitatorii vor putea degusta şi cumpăra specialităţi din carne, brânzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri şi condimente, pâine de casă, dulciuri şi alte bucate delicioase specifice Transilvaniei.
Partenerii evenimentului, Slow Food Turda şi Slow Food Târnava Mare, vor derula concursuri şi jocuri interactive de educaţie a gustului pentru copii şi nu numai! Cei prezenţi la târg vor putea să urmărească o demonstraţie de dansuri populare cu Junii Sibiului.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite