Mestival dedicat armenilor din România, astăzi la Dumbrăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trubaduri, domniţe, cavaleri şi vrăjitoare vor invada de mâine, 22 iulie, străduţele oraşului Dumbrăveni. Strânse din toate cetăţile Transilvaniei, personajele din poveştile medievale vor  transforma micul oraş din nordul judeţului Sibiu într-un punct de atracţie pentru iubitorii epocii apuse.

CITEŞTE ŞI:

Concert de harpă celtică la Biertan, în judeţul Sibiu

Armenian MedievArtFest Dumbrăveni se află în acest an la prima ediţie şi este, practic, un preambul la deja celebrul Festival Medieval de la Sighişoara. Curtea muzeului Apafi din Dumbrăveni se transformă în acest week-end în spaţiul de desfăşurare a unei lumi de mult apuse.

Spaţiile curţii au fost deja redenumite, iar fiecare dintre ele va aparţine câte unui grup de personaje medievale. Astfel, dacă în Curtea principală va fi aranjată Piaţa Pelerinilor, în curtea interioară va fi amplasată Tabăra Cavalerilor. Platoul curţii interioare a muzeului se transformă în aceste trei zile de festival în Curtea Gurmanzilor, iar aleile vor fi asaltate de artişti şi trubaduri.  Venite din toate judeţele cu tradiţie medievală, Ordinele cavalereşti vor aduce cu ei parfumul epocii medievale: de la dansuri, muzică şi teatru la arta culinară. Nu va lipsi nici focul de tabără cavaleresc, organizat atât vineri seara, cât şi sâmbătă la miezul nopţii.

Festivalul este organizat de Primăria oraşului Dumbrăveni, împreună cu Ordinul Cavalerilor Lup şi Fundaţia Armeană Dumbrăveni.

„Ne bucurăm că putem fi gazda unui astfel de eveniment cultural. Cu siguranţă, toţi locuitorii oraşului, dar şi cei care vor fi oaspeţii noştri în calitate de turişti vor primi aşa cum se cuvine un astfel de eveniment, pe care ni-l dorim să-l permanetizăm. Sperăm să avem parte de vreme bună şi de cât mai mulţi privitori”, declară Georgeta Irimie, primarul oraşului
Dumbrăveni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite