Mâine se dă startul la ARTmania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din acest an a festivalului prezintă un program cultural bogat şi diversificat, adaptat publicului şi atmosferei cetăţii medievale prin concerte, expoziţii şi evenimente speciale dedicate artelor frumoase timp de şapte zile. Concertele din Piaţă Mare vor avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, 12 şi 13 august.

Citiţi şi:

Artmania inaugurează anul acesta o nouă scenă,într-o bază militară dezafectată de la marginea Sibiului

Helloween concertează în Piaţa Mare a Sibiului

Cu peste 25 de ani de activitate, 13 albume de studio, nenumărate turnee mondiale şi peste cinci milioane de albume vândute, Helloween, pe bună dreptate, conduce în toate clasamentele topurilor “Metal”. Legenda Germaniei vine la Sibiu pentru a-şi prezenta noul album “7 Sinners”  şi renumitele sale piese, binecunoscute în România: “Ride The Sky”, “I Want Out” sau “Future World”. Helloween va urcă pe scenă vineri pentru un show de o oră şi jumătate.

 Cu o istorie de peste 10 ani în spate, Sonata Arctica s-au impus pe piaţa muzicală internaţională încă de la primul album, Ecliptica, lansat în 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vânzările de albume, nominalizări la premiile Emma pentru cea mai bună trupă sau cel mai bun album rock/metal şi a cântat alături de Nightwish, Dio, Stratovarius, Iron Maiden, Rhapsody sau Alice Cooper.

Pentru iubitorii stilului gotic reprezentat prin muzică, ARTmania Festival a invitat la Sibiu Lacrimas Profundere. Ei cântă Gothic Rock din 1993, iar pentru stilul lor unic Napalm Records îi reprezintă din 1999. Prin turneele lor mondiale ne trimit cu gândul la o trupă de succes, mai ales după turneul cu Apocalyptica din 2007. Puternic promovaţi de MTV şi VIVA, nemţii au devenit celebri în scurt timp. Pentru o experienţă live de neuitat, recomandăm prezenţa vineri, 12 august, la ARTmania Festival.

În 2011, Tarja Turunen, regina rockului simfonic, cântă la Festivalul ARTmania din Sibiu în rolul de headliner pentru vineri. Recunoscută pentru incredibila sa voce şi prezenţa scenică impunătoare, steaua nordului a reuşit la cel de-al treilea album al carierei sale solo să se impună în rândul celor mai bune producţii ale momentului. Concertul Tarjei va fi urmat de o petrecere dedicată artistei.
 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image

 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite