FOTO VIDEO Accident cumplit urmat de incendiu pe DN14: Un bărbat şi soţia lui au murit, 4 persoane, printre care şi un copil, sunt grav rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc la iesirea din localitatea Sura Mare - Fotografii Ramona Găină
Accidentul a avut loc la iesirea din localitatea Sura Mare - Fotografii Ramona Găină

Două persoane au murit duminică dimineaţa într-un accident de circulaţie produs pe drumul naţional 14, în judeţul Sibiu, la ieşire din localitatea Şura Mare.

UPDATE: Tânărul care a provocat tragedia are 19 ani şi s-a urcat băut la volan. Poliţiştii spun că accidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool şi din cauza vitezei. "Un tânăr de 19  ani, domiciliat în municipiul Sibiu, în  timp ce conducea autoturismul pe DN 14, având direcţia de deplasare Mediaş spre Sibiu, pe fondul stării de ebrietate în care se afla (0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi a vitezei neadaptate într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un autorurism condus regulamentar de un bărbat din satul Mag, în vârstă de 22 de ani", spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ SIbiu.

Tânărul este de altfel un "client vechi" al poliţiştilor rutieri, deşi are permis de nici doi ani de zile, din luna iulie 2013. Acesta a rămas de două ori fără' permis după ce poliţiştii l-au prins băut la volan, iar o dată a avut permisul suspendat pentru depăşire neregulamentară. 

Dintre răniţi, cel mai grav este copilul, care a fost operat de urgenţă şi care este în comă indusă. ”În urma accidentului rutier din această dimineaţă, din apropiere de localitatea Slimnic, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au ajuns 4 pacienţi. Este vorba de 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani şi un copil de 8 ani. Dintre cei patru, cel mai grav este copilul, care a fost diagnosticat cu ruptură de splină dilacerată, traumatism cranio-facial acut închis, contuzie pulmonară şi fractură deschisă la gamba stângă. Copilul se află în sala de operaţie şi este în comă indusă.(sedat). Dintre ceilalţi trei pacienţi, unul a plecat cu recomandări starea sa nefiind una gravă iar ceilalţi doi au rămas internaţi, unul în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie cu fractură de femur şi coloană lombară iar celălalt în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie II, cu multiple traumatisme, contuzii pancreatice, hematom epicranian şi traumatism toraco-abdominal cu hemoragie. Ambii sunt conştienţi şi sub atenta supraveghere a personalului medical”, spune Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.  


Într-o curbă periculoasă, şoferul unui autoiturism Ford a pierdut controlul maşinii şi a intrat în plin, pe contrasens, întro-o Dacie care circula, se pare, regulamentar. Impactul a fost violent, iar autoturismul a luat foc. Şoferul Daciei a murit în incendiu iar soţia lui, câteva zeci de minute mai tărziu, după ce echipajele medicale ajunse la faţa locului au încercat zadarnic să o resusciteze. 

"Conform primelor cercetări efectuate la faţa locului autoturismul Ford a pătruns pe sensul opus de deplasare unde a intrat în coliziune frontală cu ansamblul auto format din autoturismul Dacia şi care tracta remorca. Ca urmare a accidentului a rezultat decesul a două persoane, ocupanţi ai autoturismului Dacia, şi vătămăarea corporală a ocupanţilor celor două autoturisme", a spus comisarul şef Sandu Murariu din cadrul Serviciului Rutier Sibiu. 

Martorii povestesc îngroziţi cum şoferul daciei a murit cu zile, mistuit de flăcări, între fiarele contorsionate. "Când ardea încă în flăcări atunci a strigat el "Scoateţi-mă", dar nici nu-l vedeai din cauza flăcărilor, nu ştiai de unde vin vorbele că era prea pare focul, erau flăcările până sus la fire", a povestit Doina Bogdan, care locuieşte chiar în casa la poarta căreia avut loc accidentul. Vecina ei, Roxana Dancu, spune că primul lucru pe care au încercat să-l facă a fost să stingă focul cu găleţi cu apă. "Când am ieşit afară era deja foc, a bubuit cred că bateria, cauciucurile. Era un bărbat lângă gard, mai era un bărbat în şanţ. Femeia cu bărbatul erau în şanţ acolo jos, se ţineau în braţe. Bărbatul a strigat după ajutor. Am dat numai cu apă, altceva nu puteam", a povestit Roxana Dancu. 

Copilul celor doi soţi morţi, un alt bărbat care era cu ei în maşină, şoferul autoturismului Ford şi un al doilea bărbat care era cu el în maşină au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde sunt investigaţi de medici. Din primele investigaţii un bărbat are fractură de femur, un altul multiple traumatisme fiind examinat cu computerul tomograf, cel de-al treilea bărbat va pleca acasă cu recomandări iar copilul este suspect de ruptură de splină şi urmează să fie operat.

Accident pe DN 14, in judetul Sibiu, la iesire din localitatea Sura Mare

Vă mai recomandăm: 

Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

onstruite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Doi soţi din Harghita şi prima fabrică de sarmale din România, care a cucerit Suedia şi Ungaria - reţeta simplă a unei afaceri de succes

Doi soţi din Gheorgheni (Harghita) au deschis în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale. Ideea de afaceri s-a transformat într-un adevărat succes, iar „Adevărul“ vă spune povestea ei.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite