Festivalul de Teatru de la Sibiu ajunge şi la Mediaş cu trei spectacole de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din Europa, ajunge pentru cel de-al doilea an consecutiv la Mediaş. Municipiul Mediaş va găzdui trei spectacole grandioase de teatru în aer liber în zilele de 28 şi 29 mai. Spectacolele vor combina perfect muzica, teatrul şi coregrafia, oferind momente unice spectatorilor.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO - Peste 90 de reprezentaţii stradale, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Sâmbătă, 28 mai începând cu ora 20.00, având ca punct de plecare Piaţa Corneliu Coposu vor avea loc spectacolele de teatru intitulate „Ambaradan“ şi „Călăreţii fără cap“. Trei oameni fără cap, în zona centrală a municipiului, vor încerca să găsească o platformă de comunicare cu publicul – pentru asta trebuie să apeleze la toate abilităţile pe care le foloseşti atunci când nu ai cap. Cel de al doilea spectacol este unul muzical plin de poante, coregrafie…. şi situaţii jenante. Astfel, o fanfară în mişcare, cuprinsă de febra disco, costumată cu peruci afro, ochelari de soare multicolori şi pantaloni evazaţi, este gata să cânte pe străzi şi să atragă publicul într-o petrecere cu dans, în ritmul unor hituri disco celebre, cum ar fi „I will survive", „Sex Bomb", „My Sharona" şi multe altele.

Cel de al treilea spectacol susţinut de trupa italiană „Gruppo Sbandieratori di Arezzo“ va avea loc duminică, începând cu ora 20.00, în Piaţa Corneliu Coposu. Sbandieratori d’Arezzo este un grup folcloric care prezintă vechea tradiţie a aruncării de steaguri sau “mannegiar l’insignia”. Membrii acestei trupe de teatru vor fi îmbrăcaţi în costume medievale cusute de mână şi vor pune în scenă un spectacol cu steaguri. Repertoriul lor vast de exerciţii şi prezentări pe teme variate, îmbogăţit şi rafinat odată cu trecerea anilor, a atins un nivel neobişnuit de înalt al tehnicii şi stilului. Mânuitorii steagurilor se strâng în formaţie şi ne poartă pe toţi într-un timp al cavalerismului, curajului şi onoarei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite