Exproprieri de 200 milioane de lei la autostrada Orăştie - Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va achita despăgubiri de 200 milioane de lei pentru expropierea a aproape 5.000 de case şi curţi aflate pe traseul autostrăzii ce va avea 82 de kilometri.

CITIŢI ŞI:

Străzile de trafic greu vor fi reabilitate la Sibiu

Emil Boc se laudă cu finalizarea Centurii Sibiului: V-am promis anul trecut!

Centura ocolitoare a Sibiului va fi gata în decembrie

Mai exact este vorba de 4.431 de imobile, cu o suprafaţă totală de 730 de hectare, necesare construcţiei tronsonului de autostradă ce leagă Orăştia de municipiul Sibiu. Din suprafaţa totală a imobilelor, aproximativ două hectare reprezintă curţi şi construcţii.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 şi 30 milioane lei din aceleaşi fonduri, dar din bugetul pe 2010.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va vira suma necesară despăgubirilor în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii.

Autostrada Sibiu – Orăştie va avea o lungime de 82 de kilometri, nouă noduri rutiere şi necesită o investiţie de peste două miliarde de lei.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite