Economic, Artmania de la Sibiu a fost peste Iron Maiden la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în economie cred că festivalul de la Sibiu a atras mai puţini turişti şi a avut nume mai mici din industria muzicală, însă cei veniţi la Sibiu au lăsat mai mulţi bani în oraş decât cei care au mers la Cluj pentru Iron Maiden şi care au părăsit oraşul la scurt timp după concert.

CITEŞTE ŞI:

Full la hotelurile şi pensiunile din Sibiu din cauza Artmania Festival

Serj Tankian: România îmi aminteşte de Armenia (FOTO)

Analistul economic Silviu Ispas, directorul Institutului de Formare Economică şi Socială (IFES) Cluj este de părere că, din punct de vedere economic Artmania de la Sibiu a fost un  festival peste concertul Iron Maiden la Cluj-Napoca. 

Vânzările la Cluj nu au fost deosebite în această perioadă, arată Ispas. „Nu e ceva spectaculos. Cei care au venit la Cluj, nu prea au dormit aici. Concertul a fost bun pentru Cluj la capitolul imagine, însă nu şi pe plan economic. Se pot face şi alte lucruri interesante în oraş care să se desfăşoare în decursul mai multor zile, astfel încât turiştii să rămână aici“, este de părere specialistul. Ispas a făcut şi o comparaţie între evenimentele din Cluj şi cele din Sibiu, „câştigător“ în bătălie fiind desemnat cel din urmă.

image

„E centrul Transilvaniei la Cluj, însă nu se vede nimic. S-ar putea promova Toamna Muzicală Clujeană sau chiar şi TIFF-ul pentru că ceea ce face Mircea Giurgiu, e făcut doar de el, fără sprijinul altora. Între ARTMania de la Sibiu şi Iron Maiden de la Cluj, a câştigat Sibiul pentru că evenimentul s-a desfăşurat în decursul a trei zile. La fel şi dintre TIFF şi Festivalul de Teatru din Sibiu, la capitolul turişti, câştigă tot cel din urmă“, consideră analistul economic.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite