Cel mai bun solist de Taiko din lume cântă la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Artmania, Codruţa Vulcu, şi Eitetsu Hayashi
Directorul Artmania, Codruţa Vulcu, şi Eitetsu Hayashi

Taiko înseamnă, în traducere directă din japoneză, tobă, dar este folosit în exteriorul ţării pentru a defini diverse tipuri de tobe tradiţionale japoneze şi arta relativ tânără de interpretare a acestor instrumente urmând structura unui ansamblu de muzicieni, numit în japoneză kumi-daiko.

CITEŞTE ŞI:

Japonezii se îngraşă la Sibiu. Dar se distrează!

Japonezii îi aşteaptă pe sibieni la o lecţie de origami şi una de kata în Dumbrava Sibiului

Cel mai bun cântâreţ de Taiko din Japonia este considerat a fi Eitetsu Hayashi. Sâmbătă seara, la Sala Thalia, Eitetsu Hayashi va cânta la nu mai puţin de 14 tobe tradiţionale japoneze, cea mai mare dintre ele având aproape un metro şi jumătate în diametru iar cea mai mică doar câţiva centimetri. “Sala Thalia oferă condiţiile cele mai bune pentru ca spectatorii să simtă vibraţia fizică ce se transmite din instrument şi se propagă prin aer”, a declarat Eitetsu Hayashi. Celebrul interpret japonez va cânta la Sibiu alătură de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Este pentru prima oară când Orchestra Filarmonicii „George Enescu” revine la Sibiu pentru un concert după 1977.

Preţul biletelor variază între 25 şi 105 lei. Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, Germanos, Cărtureşti, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite