Cei mai buni tineri pianişti vin la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de o săptămână Sibiul găzdzuieşte cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Interpretare Pianistică „Carl Filtsch”.

CITEŞTE ŞI:

Recital de pian la Filarmonica din Sibiu

Apărut din dorinţa de a-l omagia pe tânărul pianist Carl Filtsch, una dintre cele mai interesante şi, în acelaşi timp, tragice apariţii din istoria muzicii saşilor transilvaneni, festivalul găzduit de Sala Thalia aduce la Sibiu pe cei mai talentaţi tineri pianişti din România şi din străinătate. Născut la Sebeş, Carl Filtsch a trăit doar 15 ani însă a fost suficient pentru arăta un talent muzical ieşit din comun şi pentru a deveni elevul preferat al lui Fr. Chopin la Paris. Evenimentul de la Sibiu debutează luni, de la ora 18.00, cu un recital extraordinar la două piane, în interpretarea lui Valentin şi a Roxanei Gheorghiu.

Mai departe, în fiecare zi pe parcursul săptămânii viitoare, la Sala Thalia vor avea loc dimineaţa audiţii şi probe pentru tinerii pianişti înscrişi în concert, în vreme ce seara, de la ora 19.00, sunt programate recitaluri ale muzicienilor deja consacraţi, care se vor întrece în demonstraţii de virtuozitate. Astfel, vor putea fi văzuţi şi ascultaţi Olivier de Spiegeleir, Anamaria Ştefan sau Mihai Riţivoiu.

Valoarea totală a premiilor oferite câştigătorilor depăşeşte 7.000 de euro. Juriul este format din muzicieni de renume internaţional, precum: Peter Szaunig, Walter Krafft, Csiky Boldizsár sau Enikö Orth. Festivalul se încheie cu decernarea premiilor şi Gala lureaţilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite