Caz şocant la Sibiu. Un copil de 3 ani şi jumătate a murit în urma unei banale operaţii de polipi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Ioan Bogdan, un micuţ în vârstă de de 3 ani şi jumătate, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru o operaţie aparent banală, de îndepărtare a unor polipi, şi a părăsit spitalul în sicriu.

Pe 5 iunie, copilul a fost internat împreună cu mama lui la spital pentru o operaţie de rutină, de îndepărtare a unor polipi. Asta, după ce medicul care urma să-l opereze l-a consultat în cabinetul particular, şi i-a recomandat analize la o clinică privată. După intervenţie, făcută cu anestezie locală, micuţul i-a fost dat direct mamei, pe salon, plin de sânge, povesteşte tatăl.  

La puţin timp, mama a observat că micuţul ei are buziţele vinete şi, alarmată, l-a chemat pe medicul care făcuse intervenţia. Deşi era internat într-o secţie clinică dotată cu bloc chirurgical, tatăl povesteşte că a fost chemat un echipaj de la Unitatea Primiriri Urgenţe, pentru resuscitare. 

”Constatând ca nu mai are puls şi nu mai respiră au început metodele de resuscitare manulă şi a sunat la secţia de urgenţă să vină echipa de resuscitare. Perioada de timp a fost destul de mare după părerea mea având în vedere că secţia ORL se afla la o distanţă foarte mare de secţia de urgenţă şi nu se putea interveni în timp util pentru a salva viaţa copilaşului”, povesteşte Ovidiu Nicolae Bogdan, tatăl micuţului. 

Părintele cere dreptate

Micuţul a fost resuscitat şi a stat o săptămână în comă la spitalul din Sibiu. Joi, pe 13 iunie, a făcut al doilea stop cardiac iar vineri, 14 iunie, a murit. 

Disperat, părintele caută acum explicaţii. ”Din punct de vedere al medicului operaţia a decurs ok,  nu au fost probleme în timpul operaţiei, nu se aştepta ca şi post operator să aibă probleme probabil de aceea a lăsat copilaşul singur cu soţia. Nu se aştepta să se ajungă în situaţia asta. Ceea ce mi s-a spus e că este posibil să se fi blocat traheele de la un cheag de sânge, copilul nemaiputând să lupte fiind şi sedat şi pus la nani să se liniştească. Nu este adult. Copilul nu dă semne ca un adult în cazul unor asemenea intervenţii chirurgicale ca să îşi dai seama că se încearcă să strige mai ales dacă este şi anesteziat poate mai multe decât trebuie”, spune părintele micuţului. 

Părintele a făcut sesizări scrise la direcţiunea spitalului, Colegiul Medicilor şi parchet şi aşteaptă acum rezultatele. Reprezentanţii spitalului cercetează cazul.  

”Legat de acest caz, la nivelul SCJU Sibiu este în derulare o analiză din punct de vedere medical şi administrativ. S-a făcut tot ceea ce a fost posibil medical şi omeneşte pentru salvarea vieţii copilului, dar din păcate acesta a decedat”, spune Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.  

Vă mai recomandăm: 

Medic din Sibiu, urmărit penal pentru ucidere din culpă, la un an de la decesul unui pacient la spitalul din Sibiu

VIDEO Pacient mort după ce a căzut pe scările unui spital din Sibiu

Preţul unei vieţi la spitalul din Sibiu - câteva avertismente şi o reducere de salariu

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite