VIDEO Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită anticipat la Satu Mare. Veteran de război: "Un jandarm trebuie să fie un model pentru toţi cei din jur!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate când îi vedem le remarcăm doar uniforma, însă cei care au stat în preajma lor ştiu cine se află dincolo de ea, oameni disciplinaţi, gata să îşi apere ţara în orice moment. În fiecare an, la 3 aprilie, românii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Jandarmeriei Române. Anul acesta în Satu Mare evenimentul a fost marcat azi printr-o ceremonie militară emoţionantă.

Jandarmii sunt cei care ajung sunt primii la proteste, care sunt trimisi să asigure liniştea si ordinea la evenimentele sportive şi nu numai, să caute persoane dispărute şi să protejeze bunurile de valoare ale acestui judeţ. Ei sunt şi cei care în caz de inundaţii sau în vreme de secetă sunt chemaţi să îşi ajute semenii şi o fac fără să seat pe gânduri, mai ales că au învăţat încă din şcoală că un ordin nu se discută şi nu se contestă. În onoarea Jandarmeriei Române, în fiecare an românii sărbătoresc momentul care marcheazã întemeierea Jandarmeriei Române , 3 aprilie 1850. 

Anul acesta  se împliesc 166 de ani, de când, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul prin care a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care marchează întemeierea Jandarmeriei de astăzi. Cu această ocazie, în toate reşedinţele de judeţ din ţară se organizazează ceremonii militare, unde pentru un moment fiecare din cei care participă îi privesc atent şi de cele mai multe ori se întreabă ce calităţi trebuie să aibă un om pentru a deveni un jandarm apreciat de colegi şi comunitate? FOTO. Prefectul judeţului Radu Bud alături de veteranul Ioan Bobolea şi colonelul Vasile Bocea, inspector şef al I.J.J. Satu Mare. sursa. I.J.J SM

jandarmi

Azi, la Satu Mare, această zi aniversară a fost sărbătorită aniticipat, iar răspunsurile au venit din partea unui jandarm veteran de război care la cei 91 de ani, împlniţi în februarie, a făcut un sacrificiu şi a uitat de durere şi boli şi a fost prezent alături de cei care au preluat ştafeta. Ioan Bobolea a fost pe frontul de luptă în cel de-al doilea război mondial şi susţine că şi atunci, ca şi acum, Jandarmeria Română se prezenta cu cinste, demnitate şi dăruire la apelul general, răspunzând prompt şi cu profesionalism tuturor misiunilor încredinţate.

"Am intrat voluntar în armată în 1943 la Centrul de Instrucţie Jandarmi din Timişoara. Încă de atunci mi-au rămas adânc în minte câteva învăţături pe care am încercat să le aplic oriunde am fost. Un jandarm trebuie să fie un model pentru cei din jur, indiferent că e în timpul serviciului sau nu, să cunoască şi să respecte legea şi mai ales să o aplice. eu vreau să cred că jandarmii români sunt conştienţi şi mândri în fiecare clipă de uniforma pe care o poartă", spune mândru veteranul Ioan Bobolea.

Anul trecut jandarmii sătmăreni au fost angrenaţi în peste 4.200 de misiuni, iar de cele mai multe ori în spatele cagulelor care uneori le protejează identitatea se află cei care şi-au ales o meserie riscantă, cu provocări zilnice, cu situaţii noi şi neprevăzute unde sunt chemaţi să servească patria şi cetăţenii.

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite