Start pentru înscrierea în învăţământul primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO - scoli.didactic.ro
FOTO - scoli.didactic.ro

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, părinţii vor putea completa cererile de înscriere în clasa pregătitoare online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor începând de azi, 23 februarie, până pe 13 martie, zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00 (luni-vineri), respectiv 09.00-13.00 (sâmbătă).

În perioada 20-21 martie vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă. Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a II-a etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie.

Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie-3 aprilie.

Listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14 – 17 aprilie.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.

În perioada 23 februarie – 13 martie 2015, vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, iar între 23 martie şi 3 aprilie se depun solicitările de înscriere părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât cea de circumscripţie.

Cererile de înscriere la şcoala de circumscripţie se soluţionează în perioada 16 – 20 martie, iar la altă unitate, în intervalul 7 – 9 aprilie.

Pe 10 aprilie vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Vă mai recomandăm

CLASA PREGĂTITOARE 2015 Calendarul, metodologia, locurile libere la clasa I şi circumscripţiile şcolare, publicate de Inspectoratul Şcolar Bucureşti

DEZBATERE Ministrul Educaţiei susţine Patriarhia în cruciada pentru ora de Religie

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite