Salvamontiştii avertizează turiştii că urşii sunt în apropierea traseelor turistice din Ţara Oaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urme de urşi au fost descoperite pe zăpadă în cadrul patrulării din acest weekend, chiar în apropierea unui traseu turistic destul de des utilizat de turişti.

Sătmărenii cărora le face plăcere să se aventureze pe munte trebuie să fie foarte atenţi la animalele sălbatice, în special urşi, care şi-au făcut simţită prezenţa în apropierea traseelor turistice din Oaş, după cum informează Serviciul Salvamont.

Deşi iarna îşi intră în drepturi, se pare că urşii nu au intrat în hibernare şi se află în imediata propiere a traseelor utilizate pe turişti pentru a străbate zona.

“Către toţi iubitorii muntelui!

În timpul patrulărilor efectuate în acest weekend de către salvamontiştii sătmăreni au fost observate urmele mai multor exemplare de urs in perimetrul Vf. Pietroasa, Izvorul Ţiganul, Vf. Ţiganul.

În această zonă se găseşte o pădure foarte deasă de molid tânăr, un habitat propice pentru acest animal. Deci, atenţie sporită mai ales că marcajul turistic ,,banda roşie” (coborârea de la Izvorul Ţiganul către telescaun) trece pe lângă liziera pădurii!”,este anunţul făcut de serviciul Salvamont.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite