FOTO VIDEO Şoimii de la Aeroclubul României, Baltic Bees şi elicopterul Puma, au colorat cerul Sătmarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La spectacolul aeronautic, ediţia a VII- a au participat Forţele Aeriene Române şi Aeroclubul României
La spectacolul aeronautic, ediţia a VII- a au participat Forţele Aeriene Române şi Aeroclubul României

Mai multe avioane „Baltic Bees”, „Şoimii” de la Aeroclubul României, un MIG 21 Lancer şi elicopterul PUMA, dar şi mai mulţi paraşutişti le-au oferit sătmărenilor un spectacol de excepţie pe Aeroportul Internaţional Satu Mare sâmbătă, 28 iunie, la ediţia a VII-a a Mitingului Aviatic.

La spectacolul aeronautic au participat Forţele Aeriene Române şi Aeroclubul României. î

Acrobaţiile cu planorul şi cu zeci de tipuri de avioane, zborurile în formaţie sau “dansul” paraşutiştilor au fost principalele atracţii de care au avut parte miile de spectatori care au rezistat caniculei doar pentru a-i aplauda pe “eroii aerului”.

Ediţia de anul acesta a Mitingului Aviatic de la Satu Mare a reunit zeci de aeronave în evoluţii aeriene sau expuse publicului, dar şi zeci de piloţi şi paraşutişti de elită. Spectacolul a fost deschis de piloţii de la Aeroclubul României, conduşi de directorul general, pilotul George Rotaru.

Acesta este şi liderul lotului naţional de acrobaţie “Hawks of România”, care îl are în componenţă şi pe pilotul Cătălin Prunariu. Tot la Mitingul Aviatic au evoluat şi “Baltic Bees”, formaţia de acrobaţie aeriană de lituanieni cu un stil de pilotaj unic în lume.

"Şoimii României", componenţii lotului naţional de acrobaţie aeronautică, au susţinut, la rândul lor, un program în cadrul mitingului aviatic de pe Aeroportul Internaţional Satu Mare, de sâmbătă, 28 iunie. Totodată au fost programate şi lansări de paraşutişti dar şi demonstraţii de airsoft.

Spectacolul aerian a început la ora 12.00, însă de la 10.30 (din oră în oră) Transurban a efectuat gratuit curse spre aeroport pentru cei care şi-au dorit să se deplaseze cu un mijloc de transport în comun.

Avioanele Extra 300L cu care zboară “Şoimii” costă aproximativ 250.000 de euro fiecare, ajung la o viteză de peste 317 km/h, pot să facă o rotaţie la 400 de grade într-o singură secundă, iar pilotul de la bord trebuie să suporte o forţă gravitaţională de 10G în timpul unui exerciţiu acrobatic.

Vă recomandăm şi

Miting aviatic pe Aeroportul Satu Mare: Şoimii României vor face acrobaţii. Parcarea şi transportul, gratuite

Show aviatic la Balota. Acrobaţie cu avion, paraşutişti şi cu planor

VIDEO Spectacol pe cer la mitingul aviatic de la Buzău

Spectacol pe cerul Bacăului, de ziua Bazei Aeriene 95 “Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”

Miting aviatic pe aerodromul de la Bobo

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite