Un oraş cărăşean, invadat de câinii comunitari din judeţul vecin. Primăria nu mai face faţă cu prinderea animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eforturile administraţiei locale din Oţelu Roşu de a scăpa de câinii comunitari sunt zadarnice, pentru că, după cum susţine primarul, vecinii din Hunedoara îşi abandonează câinii pe străzile oraşului cărăşean

Primarul din Oţelu Roşu spune că administraţia locală pe care o conduce aproape că nu mai face faţă numărului mare de câini comunitari, care sunt aduşi din satele învecinătate şi abandonaţi pe străzi.

Edilul cărăşean susţine că cea mai mare parte dintre aceşti câini provin din satele din judeţul Hunedoara, iar fenomenul devine îngrijorător, pentru că oricâte eforturi s-ar face, Oţelu Roşu nu poate scăpa de câinii comunitari. 

Noi avem acum vreo 84 de căţei în padoc, iar capacitatea lui este de 60. Vă daţi seama că e plin şi mereu strângem din oraş. Nu avem dovezi certe, dar îmi spun oamenii că văd mereu seara microbuze cu număr de Hunedoara, care vin şi lasă câini. Până acum nu am reuşit să-i prindem, dar mi-au spus, nu unul, tot mai mulţi locuitori îmi spun. Nu ştim ce să facem cu ei! Le-am spus să le ia măcar numărul de la maşină, când îi văd”, explică primarul Luca Mălăiescu.

Acesta susţine că problema câinilor comunitari ar fi rezolvată, dacă nu ar mai exista persoane care să-i abandoneze.  “Noi am tot trimis câinii din padoc în Elveţia şi în Germania, unde au fost adoptaţi. Avem padocul de trei ani şi îl ţinem pe cheltuiala noastră. Am făcut şi campanii de sterilizare, care au fost de succes, dar dacă tot ne aduc din alte părţi, nu avem cum să scăpăm de ei. Dacă s-ar stăpânii fenomenul şi în alte părţi şi s-ar face campanii de sterilizare peste tot, nu ar mai exista câini pe străzi”, a mai spus primarul oraşului Oţelu Roşu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite