Start la cursurile de inițiere pentru cățărarea la stâncă în Valea Cernei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stațiunea de pe Cerna este luată cu asalt la fiecare final de săptămână de iubitorii de escaladă, atât profesioniști, cât și începători. Cei care vor să învețe să se cațere trebuie să scoată ceva bani din buzunar pentru un instructor atestat de fedarție, însă în două zile va învăța tehnici noi și va prinde putere în forțele sale. De astăzi, încep cursurile.

Instructorii atestați din Timișoara încep să organizeze cursuri de cățărare la stâncă. Dacă vremea bună tot a venit, oamenii renuță la escalada panoului artificial și trec la cățăratul la stâncă, direct în natură.

“Nu trebuie neapărat să te fi cățărat înainte să ieși la escalada unui perete natural. Pașii pe care îi facem noi sunt siguri și, oricum, oamenii sunt asigurați. În plus, pe lângă tehnicile de escaadare, îi învățăm să se asigure pe ei, dar și să îi asigure pe alții”, spune Adrian Margea, instructor atestat. Ca să te înscrii la un curs de escaladă trebuie să suni la numărului de telefon: 0723 007 563.

Cursul durează doar două zile, după care te poți descurca pe cont propriu.

Sfaturi de la specialiști
În plus, “cățătorii” cu experiență îi asigură pe cărășeni că escalada nici măcar nu este un sport pericuos. “În primul rând trebuie să fie făcută foarte clar diferența dintre alpinism și escaladă, pentru că sunt două lucruri diferite. Riscurile în escaladă pot fi doar obiective pentru ești asigurat. Singura problemă o poate ridica neatenția celui care asigură sau, poate, vremea imprevizibilă.

Asta, dacă mergi pe un traseu foarte ung și se pune o furtună, de exemplu”, spune Andrei Simu, unul dintre organizatorii concursurilor de escaladă de pe Valea Cernei. 


ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite