Soluții pentru salvarea UCMR, după ce Adrian Chebuțiu și Adrian Preda au reactivat datoriile istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuțiu a ruinat UCMR
Adrian Chebuțiu a ruinat UCMR

De la începutul lunii iulie, 100 de angajați ai Uzinei Constructoare de Mașini Reșița pleacă acasă. Șefii societății trimit adrese la București, ca să ceară sprijinul Guvernului Ponta. Oamenii își doresc ștergerea datoriilor istorice, reactivate de cuplul Chebuțiu-Preda.

Ajunsă în stare de insolvență, din cauza datoriilor de peste 100 de milioane de euro pe care le are la stat, uzina reșițeană are șanse să fie salvată de la faliment. Cel puțin, asta cred cei care manageriază fostul colos industrial, la care mai lucrează în prezent puțin peste 2.000 de oameni. Astfel că, Dan Obădău a trimis deja o adresă la premierul României, iar în perioada următoare, prin edilul-șef al orașului urmează să mai trimită o scrisoare în care să le explice foarte clar guvernanților marele plan de salvare pus la cale în orașul de pe Bârzava. „Soluția ar fi ștergerea datoriilor uriașe, la care a contribuit și statul, prin aplicarea de penalități, iar cea de a doua solicitare și, poate cea mai importantă, este ca Hidroelectrica să injecteze în capitalul nostru, ca acționar majoritar”, a spus Dan Obădău, directorul general al SC UCMR SA.

Urmează restructurări
Din cauza datoriilor mari, potrivit unor surse oficiale din cadrul UCMR, din luna iulie, 100 de angajați vor pleca acasă.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite