Sechestru contestat la Casa de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile de milioane ale UCMR către stat au dus la instalarea sechestrului pe mai multe bunuri ale societăţii. Lucrurile se complică, întrucât Casa de Cultură este obiectul unui litigiu între uzina reşiţeană şi sindicate, care spun că e a lor. Casa de Cultură a Sindicatelor este sub sechestru de la începutul acestei luni.

  La prima vedere, lucrurile sunt destul de simple: în contul acestor datorii, statul scoate la licitaţie un obiectiv care valorează 53 de milioane de lei.Când vine vorba despre adevăratul proprietar însă, se lansează acuze grave la adresa instanţei cărăşene, care este acuzată că nu poate fi obiectivă în luarea unei decizii corecte.

Mai exact, de mai bine de 12 ani, cele patru mari confederaţii sindicale din municipiu şi cei de la UCMR se judecă pentru proprietatea clădirii. „Am cerut strămutarea procesului de la noi din judeţ. Este inadmisibil să pierzi un proces cu actele în mână. În prezent, dosarul se află pe rol la judecătoria din Maramureş”, a declarat Marian Apostol, preşedintele Cartel Alfa Caraş-Severin.

Oficialii Casei de Cultură sunt şi ei de aceeaşi părere ca şi liderii sindicali. La polul opus, inspectorii de la fisc sunt convinşi că măsura sechestrului este cât se poate de corectă. „Potrivit extrasului de carte funciară, ataşat la procesul verbal de sechestru, Casa de Cultură a Sindicatelor figurează ca aparţinând UCMR”, a spus Doru Cozma, directorul Finanţelor Publice din Caraş-Severin. Dacă instanţa din Maramureş decide că altcineva este proprietarul de drept al clădirii, inspectorii de la fisc trebuie să se reorienteze spre un alt obiectiv.

UCMR a ajuns în vizorul ANAF

După ce numele UCMR a fost asociat cu corupţia la nivel înalt într-un dosar de evaziune fiscală, o altă problemă a companiei o constituie datoriile, care se ridică la 253 de milioane de lei, potrivit ANAF. Şi alte firme din grup au datorii de milioane. Cu eforturi consistente, o parte din datorii a fost acoperită. În ciuda acestui fapt, mai multe bunuri ale UCMR sau ale firmelor din grup au ajuns sub sechestrul celor de la finanţe. Pe lângă Casa de Cultură, aceeaşi soartă o are turnătoria de la UCM Turnate, maşini de la firma de securitate şi hala de producţie de mobilă a fabricii Gerasis. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite