Cum se face zeama ţărănească de urzici în Banat. Lista ingredientelor folosite
0Dacă puteţi face rost de urzici, acum în plină pandemie, aţi putea găti o zeamă delicioasă cu ingrediente puţine, care nu costă mult.
Bucătarul reşiţean Uica Mihai recomandă zeama ţărănească de urzici ca o mâncare sănătoasă, acum, la început de primăvară. Ingedientele sunt puţine şi zeama se face uşor. Iată mai jos, întrega reţetă.
"Căleşte în oală o
ceapă, un morcov, un păstârnac câţiva căţei de usturoi, toate tăiate mărunt. Şi
dacă au început să prindă rumeneală, aruncă acolo urzicile (cât mai multe) bine
alese şi limpezite în trei ape.
Şi toarnă apă clocotită, drege cu sare şi piper
şi lasă să fiarbă un sfert de ceas. Acum mai dă-i acestei fierturi un obraz de
bulion şi toarnă şi un mujdei strecurat. Cinci minute de clocot şi ai zeama gata
să o dumici cu mămăligă rece, ori ca la domni să pui deasupra crutoane de
franzelă albă prăjite în unt. Şi mai poţi amesteca sfărâmituri de ou fiert care
o rafinează", spune bucătarul.