Circul de la grădiniţa din Moroasa a ajuns aproape de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectivul în care funcţionează PP7 a ajuns la Fisc în contul datoriilor UCMR. În fiecare toamnă, conducerea UCMR ameninţa municipalitatea că evacuează preşcolarii din propriul imobil.

După lungi procese şi o serie de ameninţări prin care UCMR îşi dorea să evacueze preşcolarii de la PP7 din cauza datoriilor foarte mari pe care le are societatea la bugetul de stat, s-a ajuns la un final fericit, în care municipalitatea reşiţeană preia sediul instituţiei şcolare. Anul trecut se vorbea de o datorie de 300.000 de euro care ar fi putut fi ştearsă cu preluarea grădiniţei. În urmă cu două săptămâni, Mihai Stepanescu a retras de pe ordinea de zi a Şedinţei Consiliului Local hotărârea prin care se solicita preluarea acestui imobil. Acest lucru s-a întâmplat pentru că numărul consilierilor era mult prea mic pentru a se putea vota hotărârea.

Din fericire, în urmă cu câteva zile, consilierii s-au întrunit din nou, iar decizia a fost votată în unanimitate. Ioan Benga, unul dintre consilierii locali care a intervenit în şedinţa consiliului, spune că preluarea grădiniţei este una dintre cele mai bune decizii de până acum. „Vom prelua grădiniţa, mai ales că finalizarea clădirii din apropierea Colegiului Tehnic este un efort mult prea mare pentru municipalitate“ , a spus Ioan Benga.

Clădire în paragină
Deşi lucrările la noua clădire unde ar fi trebuit mutată PP7 au început în 2007, acestea bat pasul pe loc şi în zi de azi. Proiectul s-a împotmolit pentru că Ministerul Educaţiei nu l-a mai putut finanţa. Municipalitatea reşiţeană a depus în zadar memorii pentru continuarea construcţiei, mai ales că ministerul nu a garantat niciodată finanţarea.„Primăria Reşiţa a pus la dispoziţie terenul şi utilităţile. Nu este primul proiect început care a rămas fără finanţare. Noi am făcut tot ce ne-a stat în puţinţă “, a spus Cristian Panfil, viceprimarul Reşiţei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite