CET bagă orașul în faliment degeaba. Abonații stau în frig pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reșițenii racordați la CET stau din nou în frig, după ce E-On a tăiat ieri seară alimentarea cu gaz a societății. Aleșii locali au aprobat în regim de urgență alocarea a 10.000 de lei pentru începerea lucrărilor la microcentralele de cartier, dar mai are nevoie de încă jumatate de milion de euro ca să pună societatea pe picioare.

Cei 3.500 de reșițeni care mai sunt branșați la CET riscă să stea în frig până în luna decembrie, perioadă în care speră că vremea va ține cu ei. Asta pentru că șansele ca societatea să se pună pe picioare sunt nule. Ca să scape de pierderile de pe rețea, Primăria Reșița a lansat un proiect de construire a opt microcentrale de cartier, care vor fi montate în anumite zone din oraș.

Aleșii locali au alocat la cel mai recent plen suma de 10.000 de lei în acest sens, dar societatea ar mai avea nevoie de circa 600.000 de euro în următoarele două luni. “Marele minus este că CET nu mai poate beneficia de certificatele de emisii de gaze, pe care Guvernul nu le mai alocă. Valoarea acestora s-ar fi ridicat la 500.000 de euro”, a spus edilul șef Mihai Stepanescu.

Supărarea aleșilor locali a fost că proiectele importante de hotărâre au fost introduce în plen în regim de urgență. Asta înseamnă că nu au apucat să le analizeze. “Nu este posibil ca un proiect de hotărâre atât de important, așa cum este căldura orașului să îl vedem acum în premieră”, a spus viceprimarul Sorin Simescu. 

Același preț la gigacalorie
Tot în plen, consilierii au votat prețul gigacaloriei. Pentru populație, acesta va rămâne neschimbat, de 171 de lei, însă legislativul a votat să aloce din bugetul local subvenția pentru locuitori, ceea ce înseamnă un efort bugetar de circa 200.000 de euro pe lună.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite