VIDEO Zeci de vâlceni au ieşit în stradă duminică să protesteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La minus şase grade, duminică, 25 februarie, ignorând gerul şi ninsoarea, şi Vâlcea s-a alăturat protestelor organizate în întreaga ţară, pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a statului de drept. Chiar dacă în Scuarul Revoluţiei, de la Tribunal, nu au ieşit să manifesteze mai mult de 40 de oameni, cei care au fost prezenţi au venit echipaţi cu pancarte şi steaguri. Au dorit să protesteze prin simpla lor prezenţă.

În Râmnicu Vâlcea, duminică seară, câteva zeci de vâlceni au ieşit să protesteze împotriva măsurilor luate de Guvernul României, privind cererea de revocare a şefului DNA, dar şi pentru susţinerea statului de drept. Mişcarea a fost  paşnică, numai doi angajaţi de la Jandarmerie fiind locaţi în zonă, pentru a întâmpina orice problemă.

Manifestanţii au venit echipaţi cu steaguri şi pancarte pe care scria: „Vâlcea este aici! Avem datoria morală să ne apărăm ţara!”; „Faceţi legi doar pentru voi şi vă bateţi joc de noi!”, „Justiţie pentru toţi” etc.

Iată ce ne-a declarat unul dintre protestari - o declaraţie pe o puteţi vedea în forma completă în videoclipul ataşat: „Noi suntem din prima serie, dacă o pot numi aşa, din ianuarie 2017 şi, de atunci, protestăm aproape seară de seară, când putem. Vâlcea, ca şi alte câteva oraşe, a continuat protestele.

image

Imagine de la protestul de duminică seara, din Râmnicu Vâlcea, Foto: Adevărul

De ce suntem aici? Începând cu Ordonanţa 13, când pur şi simplu corupţii României au vrut să fie scăpaţi printr-o lege, şi apoi prin tot sistemul de legi pe care le-au făcut cei care guvernează România, la nivel naţional PSD şi ALDE, la nivel local PER şi PSD, tot ce au făcut, din punctul nostru de vedere, a fost împotriva României.

Au bulversat economia venind cu trecerea contribuţiei de la angajator la angajat, au venit cu desfiinţarea şcolilor, cu legi una mai proastă decât alta, fapt ce i-a făcut pe oameni să reacţioneze”, ne-a mai declarat profesorul Boureci.

Deşi la Râmnicu Vâlcea s-au adunat mai puţin de 40 de manifestanţi, „suntem reprezentantivi”, susţine Adrian Boureci. „Eu lucrez în învăţământ. Au spus că ne vor mări salariile, din prima zi când au venit la guvernare, au minţit josnic. (...)  Nu au adus fonduri europene, pentru că în privinţa acestora există un control financiar eficient şi nu-şi pot face ei jocurile, cum o fac cu banii noştri.”, a mai spus protestarul trecând în revistă şi situaţia de fapt existentă în Râmnicu Vâlcea

„La nivel local, observaţi şi Dvs. haosul pe care-l face un primar care şi-a pierdut total busola: lipsa de perspectivă, lipsa investiţiilor... Investiţiile se reduc la zeci de mii de borduri care se schimbă o dată la trei ani.”, mai consideră manifestantul.

Protest în Râmnicu Vâlcea, 25 februarie 2018, protestatar prof. Adrian Boureci

Boureci a motivat că ieşirea sa în stradă, alături de ceilalţi protestatari, este cauzată de legile justiţiei, „las la o parte acea caricatură de ministru al Justiţiei, care vine şi o revocă pe şefa DNA-ului, prezentând 20 de motive unul mai penibil decât altul, bătând cu graţie câmpii, vorba lui Călinescu” şi faptul că „s-a ajuns într-un moment de mare criză”.

Vinovaţi de această situaţie se fac „cei doi inculpaţii principali - Dragnea şi cu Tăriceanu”, a mai spus Boureci, din cauza cărora „este jertifită o ţară”. Boureci consideră că aceştia nu vor scăpa de puşcărie şi că românii se vor trezi încet - încet din beţia alegerilor. 

În plus, a adus în discuţie „singura mărire a PSD-ului”, reprezentând cele 10 procente în plus la pensii, amintind, însă, că, în acelaşi timp, toate produsele s-au scumpit, cu 25 - 30 %. „Nu au găsit altă cale decât să mărească salariile la personalul administrativ, la primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, miniştri, parlamentari.”, mai este de părere protestatarul vâlcean.

În sprijinul afirmaţiilor sale a amintit că edilul din Râmnicu Vâlcea a plecat de la un salariu de 4.000 de lei şi a ajuns la peste 16.000 de lei. „Asta e o formă parşivă de a-ţi exprima puterea pe care ţi-a dat-o poporul.”, motiv pentru care vâlcenii, ca şi ceilalţi români protestari, vor ieşi în stradă „până când această „ciumă roşie”, va avea aceeaşi soartă pe care un partid istoric a avut-o. Ei trebuie scoşi în afara legii pentru ce au făcut şi fac.”, ne-a mai declarat profesorul Boureci, fost director al unui liceu din Râmnicu Vâlcea. 

image

Vâlcea s-a alăturat protestelor din întreaga ţară, Foto: Adevărul

Acesta ne-a mai mărturisit că, alături de alţi protestari, va continua să iasă în stradă şi pe viitor, ori de câte ori i-o va permite timpul. 

Anul trecut, cei mai mulţi protestari au ieşit în data de 7 februarie când, pe străzile Vâlcii, au mărşăluit peste 4.000 de oameni. „Cred că au fost cele mai ample manifestaţii din istoria oraşului”, precizează Boureci.

 Acesta le-a mai transmis vâlcenilor „să se trezească”, întrucât „situaţia este critică, nu avem nici un fel de perspectivă”.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite