VIDEO Trei copii jucându-se pe un acoperiş: filmarea dată presei naţionale din răzbunare la trei luni de la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Râmnicu Vâlcea jucându-se pe acoperişul casei Foto colaj
Copiii din Râmnicu Vâlcea jucându-se pe acoperişul casei Foto colaj

O filmare cu trei copii care se joacă pe acoperişul unei case, în pericol să cadă în orice moment, a ajuns în atenţia presei naţionale. Iar povestea, spun anchetatorii, este mai mult decât pare la prima vedere. Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vâlcea.

GALERIE FOTO

Imagini cu trei copii jucându-se pe acoperişul unei case au fost trimise emisiunii „Observator Tv”, difuzată la Antena 1, unde au fost prezentate luni, 8 iulie.

Povestea s-a petrecut într-o zonă mărginaşă a municipiului Râmnicu Vâlcea, în cartierul Poenari, de pe strada Morilor, o zonă exclusiv de case.

Pe filmarea făcută de nişte vecini se aud trei voci - două de bărbaţi şi una de femeie: „Doamne ferească! Face-ţi-ai cruce! Uită-te şi tu! Pe ce s-or fi urcat? Cred că pusără o scară şi pe coamă se lăsară. Dar tâmpiţii ăştia nu fură nici unul acasă (referindu-se la părinţi - n.r.)? Cum laşi copiii aşa? Nu sunt sănătoşi la cap... Pe coamă, uite, se lasă. Dacă-i spui lui Cătălin (probabil tatăl copiilor - n.r), nu crede. Zice că eşti nebun tu, că ai tu ceva cu copiii. Ia uită-te şi tu: ţipi odată la ei şi alunecă! Păi să nu ţipi! Nu, mă nu. Dar uită-te şi tu!”, comentează vocile de pe fundal.  

     

„Imaginile au fost filmate de un vecin, căruia i-a fost frică să ţipe la copii, ca să nu cadă”

„Trei copii de trei, cinci şi şase ani au fost filmaţi jucându-se pe acoperişul unei case din Râmnicu Vâlcea, la o înalţime ameţitoare, de unde puteau să cadă oricând, dacă ar fi făcut un singur pas greşit. Din primele informaţii, imaginile au fost filmate de un vecin, căruia i-a fost frică să ţipe la copii, ca să nu-i sperie şi să cadă. Autorul filmării presupune că părinţii copiilor nu erau acasă în momentul în care a fost făcută înregistrarea”, au explicat cei de la „Observator Tv”, menţionând că cei trei copii au vârste de 3,5 şi respectiv 6 ani.

Copilul de 6 ani nu apare în filmare, fiind în spatele casei, unde îi striga pe frăţiori să coboare de pe acoperiş, a mai povestit cel care a trimis imaginile. Dar, până să fie în siguranţă, micuţii s-au jucat minute bune la înălţime. 

Acoperişul - tobogan - o întâmplare petrecută în urmă cu trei luni

Astăzi, cei de la „Observator Tv” au venit cu un update în care au precizat că imaginile au fost filmate cu trei luni înainte, potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea, nicidecum cu doar o săptămână, aşa cum a precizat iniţial cameramanul de ocazie.

În filmare se văd doar doi copii, dar există o poză în care apar toţi trei pe acoperişul casei, pe care micuţii l-au transformat într-un soi de tobogan. După cât de grijulii sunt, se pare că nu sunt la prima experienţă de acest gen. La un moment dat unul dintre copii se uită direct spre cel care filmează.

Răzbunare din cauza unui conflict mai vechi

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea ne-au precizat că în urma anchetei a reieşit că fapta s-a petrecut în urmă cu trei luni şi, prin urmare, nu mai pot lua măsuri în acest caz. 

Mai mult, părinţii au pretextat că filmarea ar fi fost făcută în scop de răzbunare, a vecinilor, cu care sunt de mai multă vreme în conflict, ne-au menţionat surse din anchetă. „Sunt în conflict de mai multă vreme din cauza unor litigii. Le-au spus că le-o coc şi uite că a apărut şi înregistrarea”, au mai mai spus sursele noastre.  

Ancheta DJASPC va stabili dacă părinţii pot să aibă grijă de minori

Dincolo de răzbunare, rămâne pericolul în care s-au aflat cei trei minori. De aceea, cazul a ajuns în atenţia Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea care va face propria anchetă pentru a stabili dacă părinţii sunt în stare să aibă grijă de copii şi ce măsuri se impun în acest caz.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite