VIDEO Incendiu uriaş vizibil pe deasupra blocurilor de 10 etaje, pe faleza Oltului, în Râmnicu Vâlcea. „Nu am văzut nicicând flăcări atât de mari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu violent cu flăcări uriaşe pe faleza Oltului din Râmnicu Vâlcea în apropierea locuinţelor Foto Adevărul
Incendiu violent cu flăcări uriaşe pe faleza Oltului din Râmnicu Vâlcea în apropierea locuinţelor Foto Adevărul

Un incendiu violent, cu flăcări uriaşe, a izbucnit vineri seara, 17 aprilie, pe una dintre falezele râului Olt, din Râmnicu Vâlcea, extrem de aproape de blocurile de locuinţe din zonă.

GALERIE FOTO

Flăcările au cuprins stufărişul de pe faleza Oltului, de pe strada Nicolae Blaga, din cartierul Ostroveni.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva. În fiecare primăvară e la fel, dar niciodată, ca până acum. De mai bine de un deceniu şi jumătate de când locuim aici, nu am văzut flăcări atât de mari”, ne-au declarat mai mulţi locatari din zonă, deranjaţi de faptul că deşi incidentul se repetă în fiecare primăvară, administraţia locală nu găseşte soluţii pentru a-i descuraja pe piromani. 

Acestora nu pare să le pese nici de faună - lebedele au revenit aici după mai mulţi ani - şi nici de riscul ca incendiul să se propage la locuinţele din zonă.

Cu atât mai mult cu cât între faleză şi blocurile ANL nu este decât o stradă cu parcare, motiv pentru care locatarii au fost rugaţi să-şi mute maşinile, ca scânteile să nu cadă peste ele.

Primii care au ajuns la locul incendiului au fost poliţiştii care au supravegheat zona, verificând să nu fie pescari sau locatari în preajmă.  

    

Flăcări uriaşe, văzute de la kilometri depărtare, deşi între locul de filmare şi zona incendiului sunt blocuri de peste 10 etaje:

Flăcările au fost atât de mari încât s-au putut vedea de la kilometri depărtare, acestea văzându-se deasupra blocurilor de 10 etaje. Din cauza fumului gros, zeci de oameni au fost nevoiţi să-şi închidă ferestrele apartamentelor minute bune.

Iniţial, la incendiul de vegetaţie a intervenit un ASAS - autospecială cu apă şi spumă - cu cinci subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie, dar ulterior, forţele au fost suplimentate cu încă un echipaj, după ce flăcările s-au propagat cu repeziciune: „Se manifestă pe aproximativ un hectar. Locuinţele din apropiere nu au fost expuse”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Cătălin Popescu.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite