Un scurtcircuit la maşina de spălat le-a mistuit bunurile făcute cu sudoare după ani de muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Starovici, din Bucureşti, şi-a cumpărat o casă la Dănicei-Vâlcea. În câteva secunde, un scurt circuit produs la tripla de la maşina de spălat a mistuit o parte din agoniseală

Familiei Starovici din comuna Dănicei, satul Dealul Lăunelor, i-a ars o bună parte din agoniseala de-o viaţă într-un incendiu care s-a declanşat luni, după amiază, de la maşina de spălat. După ce au lucrat ani de zile în străinătate, soţii Starovici s-au mutat din Bucureşti, în urmă cu câţiva ani, la o casă din Dealul Lăunelor. „Proprietara locuinţei a pus rufe la spălat, în maşină. După ce a spălat prima serie, la a «doua maşină» a simţit miros de ars, dar nu şi-a dat bine seama de unde vine. A ieşit afară, cu treburi, dar când a revenit, era un fum gros în încăpere. A intenţionat să arunce cu apă, dar sa razgândit, şi bine a făcut! La tripla de unde era alimentată maşina, se produsese un scurt circuit. A mers şi a întrerupt curentul electric de la nişă, dar când a revenit în încăpere, flăcările, alimentate de oxigen, după ce a deschis uşa, au izbucnit cu violenţă. Femeia a chemat vecinii şi apoi pompierii", a spus plt. Octavian Nicolae State-Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Focul a fost stins după 20 de minute de la sosirea maşinilor de intervenţie.

Pagube de 50.000 de lei


După ce perdelele din material sintetic s-au aprins, camerele fiind deschise, cu arcade între ele, focul s-a propagat cu repeziciune în toată casa. A ars mobilierul (fotoliu, dulapurile, pardoseala, corpurile de iluminat, uşile şi ferestrele din PVC) dar şi electrocasnice (plasmă, sisteme audio, decodoare), iar pereţii interiori s-au degradat. Valoarea pagubelor este estimată la 50.000 de lei, iar a bunurilor salvate la 100.000 de lei.

Vezi AICI Galerie Foto sau dă click pe poză

image
image
image
image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite