Trafic de coşmar pe DN 7 - Valea Oltului şi Dealul Negru în Vâlcea, la final de săptămână VIDEO

0
0
Trafic de coşmar pe DN 7/E 81, în Vâlcea, duminică, 11 iulie 2021; Foto Adevărul
Trafic de coşmar pe DN 7/E 81, în Vâlcea, duminică, 11 iulie 2021; Foto Adevărul

Vară de vară traficul, pe toată porţiunea de DN 7 / E 81 din judeţul Vâlcea, devine infernal la final de săptămână, în mod special duminica. La fel s-a întâmplat şi în data de 11 iulie.

Toată ziua, duminică 11 iulie, pe Valea Oltului şi Dealul Negru, s-a circulat bară la bară.  

Nervii şoferilor au fost întinşi la maxim. La unul dintre sensurile giratorii de pe şoseaua de centură a Râmnicului s-au creat blocaje permanente din cauza conducătorilor auto care nemaiavând răbdare, au încălcat regulile de circulaţie.

Nu de puţine ori au stat în giratoriu şi câte trei - patru maşini în paralel, ca să intre pe o singură bandă, blocând accesul altor autovehicule care mergeau în cu totul altă direcţie.

GALERIE FOTO CU IMAGINI DIN TRAFICUL DE COŞMAR DE PE DN 7 / E 81, VÂLCEA, LA FINAL DE SĂPTĂMÂNĂ

Şi nu a fost singurul loc în care s-a circulat haotic. Acest motiv pe lângă numărul mare de vehicule care au tranzitat Vâlcea dinspre Ardeal spre Oltenia a contribuit la traficul de coşmar pe sensul de mers Sibiu - Piteşti.

Unii au sperat că dacă vor porni la drum mai târziu, vor evita aglomeraţia şi vor avea parte de şosele mai libere. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. 

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, Poliţia Vâlcea a anunţat: „Valori mari de trafic pe DN 7. Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic pentru fluidizare. Recomandăm şoferilor să respecte regulile de circulaţie şi să manifeste răbdare şi atenţie!”.

VIDEO

Aceeaşi sursă a mai amintit şi de singurul incident rutier al zilei de la km 167 al DN 7 / E 81, produs în jurul orei 19:00, când un motociclu a luat foc în mers, blocând circulaţia. „Accidentul nu s-a soldat cu victime. Echipajele de intervenţie au acţionat rapid, traficul fiind deblocat în scurt timp”, au mai menţionat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

ATV-ul în flăcări care a blocat circulaţia pe DN 7-E81 în Vâlcea duminică 11 iulie 2021 Foto colaj 1

ATV-ul în flăcări de pe DN 7 / E 81, de la Budeşti - Vâlcea, care a paralizat circulaţia pe Dealul Negru între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, duminică 11 iulie, Foto colaj

Trafic-infernal-pe-DN-7-E-81-in-Valcea-duminica-11-iulie-2021 Foto Adevărul

Trafic de coşmar pe DN 7/E 81, în Vâlcea, duminică, 11 iulie 2021; Foto Adevărul

Nu de puţine ori, participanţii la trafic au raportat că numai ca să treacă de Râmnicu Vâlcea le-a trebuit o oră şi jumătate, pentru o porţiune de câţiva kilometri de şosea de centură. 

Alţii au menţionat că de la Râmnicu Vâlcea la Sibiu, pe o porţiune de drum de puţin peste 100 de km, au făcut şi patru ore. Iar exemplele de acest gen sunt nenumărate. 

Duminică, 11 iulie, spre exemplu, în jurul orei 18:00, coada de maşini se întindea de la Călimăneşti până dincolo de Râmnicu Vâlcea, pe 25 de kilometri, pe sensul de mers spre Piteşti. Iar coşmarul a continuat până târziu în noapte.

„Suntem blocaţi de două ore” sau „E inuman, e bătaie de joc! Asta e România, ţara unde mori pe drum şi stând la coadă!”, sună reacţiile participanţilor la trafic.

„Am plecat la ora 15:00 de la bazinul central Călimăneşti şi am ajuns la 18:30 la Piteşti. Foarte, foarte, foarte aglomerat”, au menţionat alţii. 

„Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”, au spus alţi participanţi cu resemnare. 

Mulţi au oferit informaţii preţioase: „Am trecut de Seaca (Călimăneşti – n.r.) şi este coloană pe sensul de mers Sibiu – Râmnicu Vâlcea. Jale, coloana este până la Piteşti, sunt şi eu în ea, după Râmnicu Vâlcea spre Piteşti” sau „Eu merg către Sibiu. Vă compătimesc. Răbdare şi drumuri bune!” ori „Coada spre Bucureşti este foarte mare. Se stă în coadă de la Seaca până la Vâlcea, dar şi pe Băbeni – Râmnicu Vâlcea sau Centru - Goranu şi la toate ieşirile din oraş spre Bucureşti” ori „Am stat aproape două ore blocaţi pe şoseaua din localitatea Budeşti, după Râmnicu Vâlcea, înainte de trecerea peste lac. Abia a început să se circule  timid. Nu ştim de ce nu ne informează cineva, ci pur şi simplu a trebuit să stăm două ore în coloană”, s-au mai plâns participanţii la trafic.

Unii au încercat chiar să ocolească o porţiune de DN 7 / E 81, între Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea, pe o rută paralelă, de pe celălalt mal al Oltului, dar s-au trezit din nou în infern la Râmnicu Vâlcea, spre Piteşti.

Trafic-infernal-pe-DN-7-E-81-in-Valcea-duminica-11-iulie-2021 Foto Adevărul

Câte patru maşini în sens giratoriu, ca să intre pe o singură bandă, în Râmnicu Vâlcea, pe şoseaua de centură - DN 7/ E 81; Foto Adevărul

Coşmarul va mai dura nu doar în această vară, ci şi în verile următoare, până se va finaliza mult aşteptata autostradă Sibiu - Piteşti, menită să preia din traficul incredibil de pe Valea Oltului şi Dealul Negru. 

Vă mai recomandăm şi:

Controversele conectării municipiului Râmnicu Vâlcea la A1 Sibiu-Piteşti. Alunecări de teren, vaci şi serpentine, în loc de drum expres

VIDEO FOTO Soluţia de moment a autorităţilor pentru prevenirea accidentelor de pe Valea Oltului. „Tot drumul e plin de cruci“

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite