Tâlharul-violator al cărui portret-robot a devenit viral, găsit după cinci luni de căutări. Amănuntul care i-a încurcat pe anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat suspectat de tentativă de viol şi tâlhărie, fapte comise în staţiunea Călimăneşti - Căciulata, a fost prins de poliţişti după aproape cinci luni de căutări, deşi, aşa cum avea să se dovedească ulterior, era localnic. Reţinut de anchetatori, acesta va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti au identificat un bărbat de 37 de ani, din localitate, suspectat de comiterea infacţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie.

La data de 25.11.2018, poliţiştii au fost sesizaţi de o tânără de 17 ani, din Călimăneşti, că în timp ce se plimba pe faleza Oltului, în oraş, o persoană necunoscută, de sex masculin, a acostat-o, a trântit-o la pământ şi a dezbrăcat-o parţial. Cum tânăra a opus rezistenţă, bărbatul a renunţat la planul iniţial şi a fugit, nu înainte de a-i fura telefonul mobil şi banii pe care-i avea asupra ei. 

„Ieri, 10 aprilie, ca urmare a investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat de 37 de ani, din oraşul Călimăneşti, bănuit de comiterea faptelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, insp. Cătălin Udrea.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Judecătoriei Brezoi - Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.

Ce amănunte i-au încurcat pe poliţişti

La finele lunii noiembrie a anului trecut, la scurt timp după comiterea faptelor, portretul-robot al suspectului a devenit viral. Oamenii au început să posteze schiţa pe Facebook, în speranţa că astfel suspectul va fi în scurt timp găsit.

Fapta s-a petrecut într-o duminică, în plină zi, iar adolescenta a scăpat de agresor datorită intervenţiei unor turişti care au auzit-o ţipând. Suspectul a fost dat în urmărire naţională pe baza semnalmentelor şi a portretului robot.

Faleza râului este folosită ca zonă de promenadă, atât de către localnici cât şi de către turişti. 

Poliţiştii au demarat, imediat după depunerea sesizării, căutări cu efective mărite de jandarmi, dar fără sorţi de izbândă.

Particularităţile l-au dat de gol şi în acelaşi timp le-au dat de furcă poliţiştilor. O dată cu portretul-robot au fost date publicităţii şi semnalmentele unui bărbatul ştirb, având doar „un dinte pe maxilar şi alţi trei lipsă pe mandibilă”, cu mers de „raţă”: „ca şi particularitate la mers, păşeşte cu vârfurile depărtate”, bine făcut, cu aspect îngrijit, „posibil chel” şi nasul puţin coroiat cu vârful deviat spre stânga sau dreapta. 

Vârsta indicată de victimă şi martori a fost cea care i-a încurcat pe anchetatori. Fiindcă aceştia l-au încadrat în categoria de vârstă 45 - 50 de ani, ori bărbatul acuzat are doar 37 de ani.

Deşi iniţial s-a crezut că este vorba despre un localnic, cum cercetările stagnau, iar staţiunea se află pe un drum naţional / european - DN 7 / E 81, anchetatorii au luat în calcul inclusiv posibilitatea că bărbatul să fie unul din afara localităţii. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite