Sute de amenzi și zeci de permise reținute, într-un singur weekend: vitezomani, alcoolici și drogați

0
Publicat:

Aproximativ o treime din sancțiunile (221) care însumează peste 138.000 de lei, aplicate de polițiști pe șoselele din Vâlcea la final de săptămână, au vizat șoferii care au depășit regimul legal de viteză.

Șoferi sancționați de polițiștii rutieri vâlceni pentru viteză Foto IPJ Vâlcea jpeg
Șoferi sancționați de polițiștii rutieri vâlceni pentru viteză Foto IPJ Vâlcea jpeg

Ample acțiuni rutiere au fost desfășurate de polițiști la finalul săptămânii trecute, 24 - 26 februarie, pe drumurile naționale din județul Vâlcea, precum DN7 / E81, DN 64, DN67, dar și pe drumurile județene și comunale. 

În ideea de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere: viteza excesivă, depășire neregulamentară, abaterile bicicliștilor, ori conducerea sub influența alcoolului /substanțelor psihoactive, agenții de circulație au oprit la control 775 de autovehicule, au legitimat 883 de persoane și au efectuate 243 de testări de alcool și droguri.

În urma acestor acțiuni și a abaterilor constatate, au fost date 576 de sancțiuni contravenționale în sumă de 138.550 de lei. Cele mai multe dintre acestea, 221, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Nu mai puțin de 72 de sancțiuni au primit bicicliștii, 16 - pietonii, iar 10 - căruțașii. Restul au fost aplicate pentru alte nereguli.

Bicicliști băuți pe drumurile din Vâlcea Foto IPJ Vâlcea jpeg
Bicicliști băuți pe drumurile din Vâlcea Foto IPJ Vâlcea jpeg

Zeci de șoferi fără permis de conducere sau cu dosare penale

75 de șoferi din Vâlcea sau aflați în tranzit prin acest județ, pe Valea Oltului sau alte artere rutiere, au rămas fără permis de conducere, dintre care 33 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, iar 16 pentru depășiri neregulamentare. 

Fără certificate de înmatriculare au rămas și 20 de proprietari de autovehicule, pentru că acestea aveau defecțiuni tehnice sau nu îndeplineau obligațiile legale.

Polițiștii de la Rutieră au mai constatat și 10 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trei pentru conducerea unui vehicul fără permis și trei pentru punerea în circulație sau conducerea unor vehicule neînmatriculate.

Ancheta penale pentru alcool și droguri, în trafic

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au oferit și exemple:  „În Râmnicu Vâlcea, duminică, 26 februarie, polițiștii cadrul cadrul Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Frâncești - Vâlcea, care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă”.

Cu o zi înainte, pe DN67, în Tomșani, polițiștii au dat peste un tânăr, de 28 de ani, din orașul Horezu, care se afla la volan sub influența unei substanțe interzise. „În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la substanța T2B OPI. A fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea prezenței substanței psihoactive în organism. Și acesta s-a ales cu dosar penal”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Georgiana Țîrcu. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite