Sinistraţii din Vaideeni, loviţi de soartă a doua oară : oamenii riscă să trăiască în containere până anul viitor

0
0
Zeci de familii din Vaideeni au ramas fara locuinte la inundatiile din iulie 2014. Foto arhiva Adevarul
Zeci de familii din Vaideeni au ramas fara locuinte la inundatiile din iulie 2014. Foto arhiva Adevarul

La un an de la inundaţiile din Vaideeni, sinistraţii continuă să doarmă prin vecini sau în containerele puse la dispoziţie de Armată, în timp ce materialele de construcţii repartizate pentru ridicarea de noi locuinţe zac într-un depozit al primăriei.

Primăria comunei Vaideeni a primit toate materialele necesare construirii a 25 de locuinţe pentru familiile care au pierdut toată agoniseala de-o viaţă la inundaţiile din iulie 2014, dar sinistraţii locuiesc şi acum pe unde apucă.  Materialele repartizate în toamna anului trecut zac într-un depozit al primăriei, întrucât Guvernul României a uitat să aloce şi fondurile necesare pentru manoperă. Primarul Daniel Băluţă susţine că a depus documente peste documente pentru alocarea acestor bani,  atât la Prefectură, cât şi la Guvern,  dar fără succes. 

« Oamenii vin la primărie să întrebe când se fac casele, ne înjură.  Le-am spus mereu să aştepte, să mai aibă răbdare, că asta e situaţia. Ce altceva puteam să le spun ? Ce să fac, că din bugetul local nu pot să execut astfel de lucrări ?  Avem nevoie de 1,8 milioane de lei, iar din 2014 şi până în prezent am făcut demersuri încontinuu la Prefectură, la Guvern. Am cerut bani doar pentru manoperă, că pentru altceva, pentru infrastructură de exemplu,  nu am îndrăznit să mai cerem bani , Daniel Băluţă, primarul comunei Vaideeni.   

Aproximativ 700 de oameni din cătunul Atârnaţi, din Vaideeni, au fost afectaţi de inundaţiile din vara anului trecut. Autorităţile locale au luat în calcul, la  data respectivă, strămutarea pe un izlaz din comună a 120 de familii care aveau locuinţele amplasate în albia râului Luncavăţ, dar totul a rămas la stadiul de intenţie. Tot atunci, reprezentanţii Guvernului care s-au deplasat în Vaideeni, pentru a se convinge de proporţiile dezastrului, au promis sprijin pentru construirea de noi locuinţe familiilor care s-au salvat din calea viiturii doar cu hainele de pe ele. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite