Râmnicu Vâlcea: Elevilor inteligenţi şi săraci li se oferă o nouă şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din apartamentele Fundaţiei Inimă pentru Inimă
Unul din apartamentele Fundaţiei Inimă pentru Inimă

 Sunt scoşi din sărăcie şi au posibilitatea să urmeze un liceu, o facultate şi să se formeze în viaţă pe banii Fundaţiei Inimă pentru Inimă.

   În trei apartamente din municipiul Râmnicu Vâlcea care aparţin Fundaţiei Inimă pentru Inimă sunt ajutaţi să continue liceul şi să urmeze o facultate tinerii săraci. Astăzi, trei eleve de liceu se gospodăreau singure şi îşi făceau temele. Roxana e elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Râmnic. Ea a ajuns în grija fundaţiei prin intermediul unui psiholog. „Sunt la fundaţie de trei ani. Şi sora a stat aici, iar acum e la facultate la Câmpina la şcoala de subofiţeri. Provenim dintr-o familie cu probleme financiare şi nu mai puteam să continuăm şcoala", povesteşte Roxana. Eleva vrea să urmeze facultatea de medicină veterinară şi spune că, doamna Lidia Dobre, preşedinta Fundaţiei Inimă pentru Inimă a îndrumat-o să se îndrepte către acest domeniu. O altă elevă de clasa a XII-a, Andreea, care învaţă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, a întrat în program de aproape două luni. „Mă încântă că trăiesc o asemenea experienţă. Aici învăţ să şi gătesc, să folosesc o maşină de spălat, un aspirator. Acum privesc altfel viaţa şi mă pregătesc să o iau în propriile mâini. În familie situaţia era grea şi nu mă puteam descurca", spune Andreea. Simona e elevă tot în clasa a XII-a, dar la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari. „Experimentez ceva nou şi învăţ să devin independentă", mărturiseşte Simona.


Două generaţii de studenţi


  Fundaţia Inimă pentru Inimă a deschis programul de ajutorare a tinerilor cu performanţă şcolară din mediul rural, în anul 2008. „Avem trei apartamente pentru copiii care provin din familii cu venituri scăzute şi sunt în situaţia de a abandona şcoala. Am format până acum două generaţii de studenţi numai la făcultăţi de stat: la academia de poliţie, medicină, contabilitate, management, turism", a precizat Lidia Dobre, preşedintele fundaţiei. Ionela e studentă în primul an la medicină la Craiova. Ea abandonase liceul când a luat-o fundaţia. „La fundaţie am învăţat să primesc un surâs, fără să dau ceva în schimb", declară studenta.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite