Primăria vrea să rezilieze contractul cu firma care reabilitează C.N. “Alexandru Lahovari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii C.N. "Alexandru Lahovari" învaţă în spaţii închiriate pentru al doilea an consecutiv. Foto Adevărul. Arhivă
Elevii C.N. "Alexandru Lahovari" învaţă în spaţii închiriate pentru al doilea an consecutiv. Foto Adevărul. Arhivă

Firma Conexvil a primit termen până la sfârşitul acestei luni să rezolve problema acoperişului la Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”. În caz contrar, viceprimarul Eduard Vîrlan susţine că se va ajunge la rezilierea contractului. Acest lucru presupune devansarea termenului pentru finalizarea investiţiei cu alte opt luni.

Reabilitarea liceului a început în 2011 şi ar fi trebuit să se finalizeze în vara acestui an. Din cauza problemelor financiare, constructorul a executat cu întârziere unele lucrări. În urma discuţiilor cu reprezentanţii primăriei, firma s-a angajat recent să încheie toate lucrările înainte de Crăciun.

În acest moment, şcoala nu este acoperită în totalitate, iar viceprimarul Eduard Vîrlan i-a dat constructorului un ultimatum.

„ I-am acordat constructorului ultima şansă ca, până la sfârşitul lunii, să aducă toată ţigla şi tocăria necesară.Dacă acest lucru nu se întâmplă, aşa cum am spus şi în operativa de luni, vom rezilia contractul, vom face evaluarea şi vom organiza o altă licitaţie. Constructorul a motivat că ţigla şi tâmplăria sunt pe drum, că le aduce din altă ţară, că tirurile au avut întârzieri la vamă. A avut destul timp să rezolve această problemă şi i-am dat un ultimatum. Nu mai putem să amânăm acest proiect pentru că a început şcoala, mai avem o licitaţie şi pentru dotări”, a declarat Eduard Vârlan.

Investiţia de la C.N „Alexandru Lahovari” se ridică la nouă milioane de lei. Până în prezent, constructorul şi-a primit banii pentru toate lucrările executate.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri