Preţul energiei termice, indexat cu 31 % în Râmnicu Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat, în şedinţa ordinară de joi, majorarea cu 31 % a preţului energiei termice livrate populaţiei de către CET Govora. Astfel, preţul gigacaloriei creşte cu 70 de lei.

Cet Govora a solicitat primăriei Râmnicu Vâlcea, printr-o adresă din 15 aprilie 2013, majorarea preţului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice destinată  populaţiei de la 183 lei la 253 lei, inclusiv TVA.

Noile tarife sunt valabile începând cu 1 iulie 2013.

Ultima majorarea a preţului gigacaloriei s-a înregistrat în urma cu un an. 

„La data de 1 iulie a fiecărui an, se va face o modificare de preţuri. Evident că această modificare va fi corectată în funcţie de inflaţie, de creşterea preţului la materii prime şi materiale şi, binenţeles, de pierderile din reţelele de distribuţie. Ca atare, s-ar putea ca această creşetere a preţului energiei termice să aibă loc din doi în doi ani, dar abia atunci când vor fi condiţii”, precizează Ion Cocleţ, director Termoficare Urbană din cadrul CET Govora.

Primăria Râmnicu Vâlcea se angajează să suporte diferenţa de 70 de lei dintre preţul de producere şi cel de facturare a energiei termice pentru populaţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite