Percheziţii DIICOT la falsificatorii de bani şi contrabandişti. Un vâlcean, membru al reţelei infracţionale, a fost ridicat de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii grupării au plasat în ţară dolari falşi. Foto arhiva Adevarul
Membrii grupării au plasat în ţară dolari falşi. Foto arhiva Adevarul

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat astăzi 52 de percheziţii domiciliare în mai multe judeţe, printre care şi Vâlcea. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.

Procurorii DIICOT şi ofiţerii poliţie din cadrul I.P.J Constanţa şi I.G.P.R au efectuat percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Braşov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, la membrii grupării infracţionale. Mascaţii au descins şi în Râmnicu Vâlcea, la locuinţa unui râmnicean care este suspectat de contrabandă cu ţigări din Serbia şi plasare de valută falsă.  

  “În cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării.  De asemenea, există suspiciunea că o parte din membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent au introdus în România 20 000 USD, constituite din bancnote de 100 USD falsificate. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DIICOT.

Membrii grupării infracţionale, printre care şi bărbatul din Râmnicu Vâlcea, au fost duşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Constanţa. Procurorii DIICOT au beneficiat şi în această speţă de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite