Mircia Gutău, primarul şpăgar care a făcut puşcărie pentru luare de mită, şi-a depus din nou candidatura la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircia Gutău candideaza din partea PER FOTO Irina Ripan
Mircia Gutău candideaza din partea PER FOTO Irina Ripan

Mircia Gutău şi-a depus vineri, 22 aprilie, candidatura pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Fostul edil, condamnat de două ori pentru fapte de corupţie, se aşteaptă să fie contestat, dar susţine că dreptul de a fi candidat îi este conferit de Constituţia României.

Fostul edil şi o parte din conducerea Partidului Ecologist Român (PER), filiala Vâlcea, s-au prezentat la Biroului Electoral Nr. 1 în jurul orei 11, pentru a depune dosarele cu candidaţii la alegerile locale din acest an.

Aceştia au stat  mai bine de o oră în sediul BEC Râmnicu Vâlcea, timp în care fiecare dosar şi declaraţie pe propria răspundere au fost verificate de membrii biroului.
 

La ieşire, Mircia Gutău s-a declarat încrezător că va câştiga al treilea mandat de primar al Râmnicului, în ciuda celor două condamnări definitive pe care le are şi a faptului că această candidatură a sa ar putea fi contestată. 

„Nu am emoţii, fără lipsă de modestie vă spun că până acum nu am pierdut vreo bătălie electorală. Sunt convins că voi câştiga, că PER va face o figură frumoasă la Vâlcea şi că va obţine un număr important de consilieri, pentru că avem pe listă oameni extraordinari de valoroşi, atât persoane care au mai făcut parte din Consiliul Local, cât şi oameni care au dovedit că au făcut ceva în viaţă. Mă aştept să fiu contestat, orice e posibil la noi, dar dacă mi se permite prin Constituţie să candidez, nu văd ce de ce să nu candidez. E dreptul democratic al fiecăruia să depună o contestaţie, eu sunt pregătit şi pentru această posibilitate şi am toate documentele pregătite”, a declarat Mircia Gutău.

Mircia Gutău a mai exercitat funcţia de primar al Râmnicului între 2004-2010 (candidat PDL), dar în urmă cu şase ani a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru luare de mită. Eliberat condiţionat în 2012, Gutău a mai primit o condamnare cu suspendare, tot pentru fapte de corupţie, dar în 2014. În octombrie 2015, Mircia Gutău a fost primit cu surle şi trâmbiţe în PNL Vâlcea, şi anunţat candidatul organizaţiei locale a acestui partid. În urma scandalului mediatic iscat în urma acestui anunţ, Gutău s-a înscris în martie 2016 în PER Vâlcea. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite