Locuitorii de pe strada Poenari şi-au văzut visul cu ochii: stăvilar la stâlpul porţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorilor de pe Strada Poenari li se repară drumul afectat de inundatiile din primăvară
Locuitorilor de pe Strada Poenari li se repară drumul afectat de inundatiile din primăvară

Inundaţiile din primăvară au deteriorat drumul, motiv pentru care localnicii au mers cu „jalba-n proţap" la Primărie, să fie consolidat. Autorităţile au găsit fonduri şi au început construirea unui zid de sprijin.

Ploile din luna iunie au făcut „ravagii" în cartierul Petrişor din Râmnicu Vâlcea. Case inundate, maşini care pluteau în „lacurile" formate prin parcările de pe strada Morilor, drumuri şubrezite de şuvoaie. Pe strada Poenari, aflată la intersecţia străzilor Arinilor cu Morilor, apa a luat, pe alocuri, pământul de sub covorul asfaltic, iar localnicii care urmau să traverseze zona cu maşina erau nevoiţi să facă slalom pe strada „aplecată" din cauză alunecărilor de teren. Poenarii, locuitorii străzii cu acelaşi nume, au mers cu „jalba-n proţap" la Primăria Râmnicului, convinşi că dacă strada nu va fi consolidată, odată cu venirea toamnei şi a ploilor, nu vor mai putea să urce sau să coboare dealul Petrişorului. Primarul Emilian Frâncu a discutat cu oamenii şi le-a dat dreptate, motiv pentru care ieri, 2 octombrie, au început lucrările de consolidare a străzii Poenari. „Direcţia Administrării Domeniului Public a demarat lucrările la un zid de sprijin pe strada Poenari. Zidul se va întinde pe o lungime de aproximativ 50 m, va avea o înălţime de până la 6 m şi se va consuma cantitatea de peste 500 mc de beton. După finalizarea lucrării, peste aproximativ două luni, traficul se va desfăşura normal pe strada Poenari. Investiţia, foarte complexă, reprezintă o premieră pentru DADP, se va face în regim de urgenţă şi va fi finanţată din bugetul direcţiei ", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului.

Locuitorilor de pe Strada Poenari li se repară drumul afectat de inundatiile din primăvară Locuitorilor de pe Strada Poenari li se repară drumul afectat de inundatiile din primăvară Locuitorii de pe strada Poenari l-au rugat pe primar să urgenteze repararea drumului înainte de începerea ploilor Locuitorilor de pe Strada Poenari li se consolidează drumul afectat de inundatiile din primăvară La inundatiile din primavara, pompierii au intervenit pe strazile din cartierul Petrişor cu bărci de salvare

Clic pe poze pentru GALERIE FOTO cu drumul care va fi consolidat pe strada Poenari, din Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite