Imagini şocante la morga Spitalului Horezu: „Sunt morţii ca la abator, pe jos” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini revoltătoare la Morga Spitalului din Horezu - Vâlcea - Spital Suport COVID Foto capturi video
Imagini revoltătoare la Morga Spitalului din Horezu - Vâlcea - Spital Suport COVID Foto capturi video

Imagini revoltătoare au apărut în mediul online din morga Spitalului suport Covid din Horezu, judeţul Vâlcea, unde morţii sunt ţinuţi pe jos sau pe mese, cu sau fără sicrie. Potrivit aceloraşi imagini, în incintă nu există personal şi domneşte mizeria.

Filmarea a fost postată pe You Tube de familia unei persoane decedate din cauza COVID - 19. Rudele unei persoane decedate au fost şocate de ceea ce au văzut în morga unităţii spitaliceşti vâlcene: morţi puşi pe mese şi pe jos, în saci negri, doar o parte în sicrie, haos, mizerie, nimeni care să îţi spună cum să procedezi corect, ce ai de făcut, motiv pentru care au decis să imortalizeze imaginile.

„Sunt morţii ca la abator, pe jos”, se aude în fundal vocea unui bărbat.

Telefonul cu care se filmează este preluat de o femeie echipată în halat de protecţie care explică: „Spitalele din România. Spitalul din Horezu - morga. Aici trebuie să vină însoţitorul, să-şi ridice de la morgă decedatul. Nimeni nu este în această morgă. Uitaţi-vă ce condiţii, ce mizerie şi în ce hal putem să ne ridicăm decedaţii de la morgă. Ia uitaţi: lipsă personal! Deci, nu-i nimeni aici!”.

Apoi arată spre un registru: „Ce să fac? Să scriu în caietul ăsta? Nici nu ştiu ce să fac. Că am luat decedatul... că nu l-am luat... Cine scrie oare în caietul ăsta? Cum este posibil aşa ceva?”, mai spune femeia.

      

„Hmmm. Condica de prezenţă la morgă!”, completează bărbatul. „E ca-n filmele de groază”, mai adaugă acesta”.

Urmează un dialog între cei doi în care se sfătuiesc cum să procedeze: „Dar cum ne descurcăm noi acum, să punem în maşină... singuri?... Punem astea toate peste?... Le punem peste şi după aia punem pânza... Îl cărăm până colea şi după-aia tragem...”.

Se aude o a treia voce, masculină care-i zoreşte: „Haideţi, că pierdem timpul...”

„Vai de viaţa noastră. N-avem ce face mai mult de atât”, spune primul bărbat, iar femeia îl întreabă cum este bine să procedeze în continuare, având în vedere că nu ştiu ce să facă într-un asemenea caz: „Oricum, ăsta îl puneţi bătut în cuie.... Sau cum faceţi? Nici nu ştii, nu-i nimeni să ne spună”.

„Păi punem capacul şi groparii când îl duc la groapă... Sau ştiu eu? Nici eu nu ştiu”, recunoaşte bărbatul. 

Apoi, femeia concluzionează dezgustată de tot ceea ce se întâmplă: „Morga secolului nostru! Da? În Spitalul Horezu, spital suport COVID. Judeţul Vâlcea. Fără personal. Ia fiecare mortul pe care-l vrea! Vai de capul nostru!”, se încheie filmarea.   

Situaţie „excepţională”: patru morţi

Potrivit Mediafax, managerul Spitalului Horezu, dr. Constantin Popescu, a recunoscut că imaginile sunt reale, menţionând că este vorba despre o „situaţie excepţională” care s-a petrecut vineri, 4 decembrie, când au fost mai mulţi decedaţi decât de obicei: patru, în 24 de ore. Managerul a recunoscut că morga nu are angajaţi, iar rudele sunt îndrumate de către portar de unde să-şi identifice şi să-şi ridice morţii. Tot portarul le distribuie echipamente de protecţie. Despre sacii cu mizerie, acelaşi manager susţine că aceştia conţin obiectele care au aparţinut persoanelor decedate şi pe care rudele nu le mai iau, cel mai probabil pentru că nu cunosc acest amănunt.

Din informaţiile „Adevărul”, situaţia nu este una singulară. De când Spitalul Horezu a devenit unitate suport COVID, mai multe persoane ne-au adus la cunoştinţă că oricine poate intra în morgă, că nu există personal care să îi îndrume, iar aparţinătorii sau reprezentanţii firmelor de pompe funebre sunt cei nevoiţi să identifice şi să ridice cadavrele. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un preot de numai 43 de ani a murit răpus de SARS-CoV-2: „Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger” FOTO

VIDEO Amenzi uriaşe într-un Pub găsit deschis după ora 23:00. Patronul i-a ţinut pe jandarmi la uşă


 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite