FOTO Se deschide Transalpina Ski Resort, „mica Elveţie a Olteniei”, cel mai mare domeniu schiabil din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort - Vâlcea, Foto: FB Fery e de vină /  Florin Cazan
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort - Vâlcea, Foto: FB Fery e de vină /  Florin Cazan

Pregătirile pentru cel mai mare domeniu schiabil din România s-au finalizat, astfel că de sâmbătă Transalpina Ski Resort se va deschide pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Potrivit administratorului pârtiilor, doar marţi, 1 ianuarie, nu va fi activitate, în rest, de mâine, 29 decembrie, acestea vor fi funcţionale parţial sau total, într-un anumit interval orar.

GALERIE FOTO

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort din judeţul Vâlcea, cunoscut drept „mica Elveţie din Oltenia” sau „raiul schiorilor”, cu panorame care rivalizează cu cele din Franţa, Austria şi Elveţia, îşi deschide porţile pentru un nou sezon al sporturilor pe zăpadă. 

De sâmbătă, 29 decembrie, începând cu ora 10.00, va funcţiona telegondola pe tronsonul 1. Deocamdată, se va putea schia doar pe pârtia de sub telegondolă.

Program de funcţionare

În această perioadă, va exista un program special de funcţionare. Astfel, sâmbătă, 29 decembrie, Transalpina Ski Resort va fi deschisă între orele 10:00 - 16:30. Duminică, 30 decembrie va fi deschis între orele 09:00 - 16:30, iar luni 31 decembrie va fi program scurt, între 09:00 şi 13:00.

Activitatea va fi reluată miercuri, 2 ianuarie 2019, începând cu ora 12:00 până la 16:30, după care, în funcţie de vreme, se va trece la programul normal 09:00 - 16:30.

Lucrările de dejivrare la instalaţiile de deasupra cotei 1850 m (pentru teleski 1 şi 2, dar şi gondolă tronson 2), continuă. „Ne exprimăm speranţa că vom reuşi să facem posibilă funcţionarea lor in cel mai scurt timp! Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate şi promitem să ne revanşăm, oferindu-vă un sezon cu pârtii perfecte”, anunţă reprezentanţii firmei care administrează domeniul.

Tarife în funcţie de vârstă şi interval orar

Cum tarifele practicate sunt cele care interesează iubitorii sporturilor de iarnă, ne-am interesat şi am aflat că un abonament pentru întregul sezon este de 2.000 de lei, iar o urcare cu telegondola este între 15 şi 25 de lei pentru copii, respectiv pentru adulţi.

Pentru că skipass-ul reprezintă un bilet personal, el nu este transmisibil. Preţurile pentru un skipass variază între 25 de lei/zi, pentru copiii sub 7 ani şi 120 de lei skipass adult - 50 de puncte/zi.

Punctele se acordă în funcţie de instalaţia pentru care aţi optat, respectiv 3/4 puncte la urcarea cu teleski-ul sau 6/10 puncte la urcarea cu telescaunul / telegondola. Coborârea cu gondola este gratuită, iar reducerea se acordă pe baza carnetului de elev/student.

Preţurile includ taxa salvamont şi variază în funcţie de vârstă şi interval orar. Există, de asemenea, posibilitatea achiziţionării unui skipass şi pentru 2/3/7 zile cu preţuri care pornesc de la 115 lei/elev (7 - 14 ani) sau 200 lei/adult şi ajung la 395 lei/elev sau 550 lei/adult.

Reguli legate de skipass

Dacă nu utilizaţi corect skipass-ul puteţi rămâne fără el şi prin urmare vi se va interzice accesul la instalaţiile de transport. Printre greşelile cele mai frecvente se numără şi încercarea de transferare a skipass-ului către o altă persoană.

Dacă instalaţiile de transport se opresc accidental, dar şi datorită vremii sau a unei avalanşe, nu se returnează contravaloarea skipass-ului.

Puteţi afla informaţii despre starea pârtiilor şi instalaţii de la Casierie. Taxa de parcare este de 10 lei/zi. Având în vedere calitatea slabă a semnalului GSM nu este posibilă plata cu cardul/POS, mai anunţă cei care administrează pârtiile, Acomin Deva.

Mai multe amănunte în privinţa tarifelor şi a altor servicii oferite de Transalpina Ski Resort puteţi afla de pe site-ul domeniului schiabil

Direcţii de mers

De la Râmnicu Vâlcea până la domeniul schiabil din 107 km, care pot fi străbătuţi în 1 oră 42 min pe DN 7 / E 81 şi apoi de la Brezoi pe DN 7A. Din Sibiu, cei 138 de km pot fi străbătuţi în 2 ore şi 3 minute, tot pe DN 7 / E 81, respectiv DN 7A. Distanţa din Petroşani este de doar 36,6 km, dar dată fiind starea drumului aceasta poate fi străbătută, cel mai rapid în 45 min pe DN 7A.

Coordonate GPS: 45°25’03.8″N 23°42’23.1″E

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite