FOTO Actori care au renunţat la rolul din „Urzeala Tronurilor”: Khaleesi Daenerys, interpretată iniţial de Tamzin Merchant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi actori ar da orice, probabil, pentru şansa de a juca un rol în cel mai de succes serial TV al momentului – „Urzeala tronurilor”. Puţini cunosc faptul că au existat numeroase celebrităţi pe lista iniţială a megaproducţiei HBO. Cum nimeni nu poate garanta succesul încă de la început, au existat şi actori celebri care au renunţat să mai joace în acest film bazat pe o poveste inspirată de romanele lui George R.R. Martin.

GALERIE FOTO

Puţini ştiu că versiunea originală a episodului pilot al serialului HBO „Urzeala Tronurilor” a fost un fiasco total, încât postul TV a fost la un pas să renunţe la întreaga serie, după cum avea să declare, ulterior, pentru „The Telegraph”, interpreta rolului Sansa Stark - Sophie Turner.

Eşecul a fost recunoscut şi de către regizorii serialului „Urzeala Tronurilor” într-un interviu pentru „Vanity Fair”. Aceştia au mărturisit că pilotul a fost vizionat numai de către cei de la HBO.

Poate chiar acesta este motivul pentru care actriţa din rolul principal în „Dinastia Tudorilor”, Tamzin Merchant, care a fost prima alegere pentru rolul lui Khaleesi Daenerys Targaryen din „Urzeala Tronurilor”, a renunţat la acest rol. 

În 2009, când începea pilotul original al serialului, Merchant juca rolul uneia dintre soţiile lui Henric al VIII-lea, după cum am aflat şi dintr-un articol pe Yahoo. A jucat în versiunea originală a serialului HBO şi apoi a renunţat. 

Tamzim Merchant este cunoscută publicului din România cu rolurile din „Mândrie şi prejudecată”, „Jane Eyre”, „Inimă de dragon 3: Blestemul vrăjitorului” şi „Inimă de dragon 4: Bătălia pentru Heartfire” etc.

Rolul care i-a schimbat viaţa complet - Emilia Clarke abia ieşise de pe băncile şcolii

În 2010, Emilia Clarke tocmai absolvise Institutul de Dramă din Londra când a primit oferta care avea să-i schimbe viaţa. Nu ştia nimic despre cărţile lui George R.R. Martin aşa că următoarele 48 de ore le-a petrecut căutând mai multe informaţii pe net, după cum avea să povestească ulterior într-un interviu pentru HBO, preluat şi de către cei de la „HEYUGUYS” .

Actriţa care interpretează rolul frumoasei regine cu păr alb a mărturisit că nici într-un milion de an n-ar fi bănuit că va primi „rolul vieţii sale”, la scurt timp după terminarea studiilor, fiind conştientă în acelaşi timp de riscul enorm pe care şi l-au asumat cei de la HBO. „Viaţa mea este aproape de nerecunoscut faţă de cea de dinaintea serialului”. Şi chiar dacă a ştiut de la început că serialul va conţine şi „fărâme” de scene de nuditate, a încremenit la propriu abia după ce a primit scenariul final, după cum a recunoscut şi în interviu.

Emilia Clarke a mai declarat şi că foarte târziu a aflat că a înlocuit-o pe Tamzin Merchant, cel mai probabil fiindcă episodul iniţial s-a vizionat doar în circuit închis.   

Tamzin Merchant nu este singura care a renunţat la rolul din „Urzeala Tronurilor” sau la care s-a renunţat, pentru că după fiasco-ul cu episodul pilot, s-a luat decizia unor schimbări masive, care includeau inclusiv distribuţia. 

Jennifer Ehle (cunoscută pentru rolurile din "Zero Dark Thirty", "The King's Speech") a interpretat-o pe Catelyn Stark în episodul pilot, dar ulterior a fost înlocuită de Michelle Fairley. Ian Whyte a fost înlocuit între sezoanele 1 şi 2 din rolul lui Ser Gregor ”Muntele” Clegane de Conan Stevens. Richard Dormer care l-a interpretat pe Beric Dondarrion, în sezonul 1, va primi un rol mai important abia în sezonul 3.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite